„Lufthansa“ dėl streiko Vokietijos oro uostuose atšaukia 800 planuotų skrydžių | Diena.lt

„LUFTHANSA“ DĖL STREIKO VOKIETIJOS ORO UOSTUOSE ATŠAUKIA 800 PLANUOTŲ SKRYDŽIŲ

  • 0

Vokietijos oro milžinė „Lufthansa“ pirmadienį pranešė, jog dėl viešojo sektoriaus darbuotojų streiko, dėl kurio sutriks didelių oro uostų, įskaitant Frankfurto, veikimas, atšauks „daugiau kaip 800“ antradienį planuotų skrydžių.

„Lufthansa“ yra priversta dėl streiko iš rytoj planuotų 1,6 tūkst. skrydžių atšaukti daugiau kaip 800-us, įskaitant 58 tolimuosius skrydžius“, – pareiškė oro bendrovė ir pridūrė, kad nukentės maždaug 90 tūkst. keleivių.

Trečiadienį skrydžiai vėl bus vykdomi pagal tvarkaraštį, pranešė „Lufthansa“.

Protesto akcija, kurioje, be kita ko, dalyvaus pagalbiniai darbuotojai ir oro uostų ugniagesiai, prasidės 5 val. ryto ir pasibaigs 6 val. vakaro vietos laiku (nuo 3 iki 16 val. Grinvičo laiku).

Didžiausias Vokietijoje Frankfurto oro uostas savo svetainėje įspėjo apie „skrydžių vėlavimą ir daugelį atšaukiamų skrydžių“. Oro uostas keleivius paragino iš anksto patikrinti, ar įvyks jų skrydis.

„Įspėjamasis streikas“ antradienį taip pat bus surengtas Miuncheno, Kelno ir Bremeno oro uostuose.

Protesto akcijoje keliose žemėse, įskaitant Berlyną, Bavariją ir Šiaurės Reiną–Vestfaliją , dalyvaus ir vietos transporto, vaikų darželių, atliekų surinkimo įmonių bei ligoninių darbuotojai.

Pasak profsąjungos „Ver.di“, streikais, kurie vyks balandžio 10–13 dienomis, siekiama „didinti spaudimą darbdaviams“, kad „gerais“ didžiausio Europos ūkio „veiklos rezultatais galėtų pasinaudoti ir viešojo sektoriaus darbuotojai“.

„Ver.di“, mokytojų profsąjunga GEW ir valstybės tarnautojų federacija DBB reikalauja, kad 2,3 mln. viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokestis būtų padidintas 6 proc. arba mažiausiai 200 eurų per mėnesį.

Galutinį viešojo sektoriaus darbuotojų profsąjungų ir jų darbdavių derybų ratą numatyta surengti balandžio 15–16 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS