Dėl trukdymo registruoti gėjų santuokas suimta JAV pareigūnė paleista iš areštinės | Diena.lt

DĖL TRUKDYMO REGISTRUOTI GĖJŲ SANTUOKAS SUIMTA JAV PAREIGŪNĖ PALEISTA IŠ AREŠTINĖS

  • 1

Vienos JAV apygardos raštininkė, kuri buvo pasiųsta už grotų Kentukyje dėl atsisakymo išduoti santuokos liudijimus gėjų poroms, antradienį šlovino Dievą ir dėkojo savo šalininkams, kai teisėjas nurodė ją paleisti.

Rovano apygardos raštininkė Kim Davis (Kim Deivis) buvo areštuota praeitą savaitę dėl nepagarbos teismui, kai atsisakė išduoti santuokos liudijimus, argumentuodama, kad nepritaria vienalytėms santuokoms, kurias JAV Aukščiausiasis Teismas birželį įteisino visoje šalyje.

49 metų atgimusioji krikščionė K.Davis, tvirtinusi, kad turi būti atleista nuo šios pareigos dėl savo religinių įsitikinimų, tapo milijonų amerikiečių didvyre, o šis incidentas atgaivino audringus debatus dėl gėjų santuokų.

K.Davis atrodė labai susijaudinusi, kai užlipo ant sunkvežimio pasakyti kalbos didžiulei savo šalininkų miniai, susirinkusiai jos pasveikinti prie areštinės Kentukyje. Džiaugsmingus žmonių šauksmus nustelbė garsiai leidžiama grupės „Survivor“ daina „Eye of the Tiger“.

„Tenoriu pašlovinti Dievą, – sakė pareigūnė, padėkojusi susirinkusiems į mitingą. – Mes tarnaujam Gyvajam Dievui, kuris tiksliai žino kiekvieno iš mūsų darbus. Tiesiog nesiliaukite spaudę. Nesiliaukite, nes Jis yra čia. Jis yra vertasis.“

Šalininkai mojavo baltais kryžiais ir plakatais su užrašais „Tikėjimo laisvė“ ir „Teismai nekuria įstatymų“.

Federalinis teisėjas, kuris nurodė suimti K.Davis už nepagarbą teismui, nutarė, kad pareigūnę galima paleisti, nes penki iš šešių jos padėjėjų Rovano apygardoje „prisiekė, kad vykdys (Aukščiausiojo) Teismo nurodymą ir išduos santuokos liudijimus visoms poroms, atitinkančioms teisinius reikalavimus“.

K.Davis buvo įpareigota „niekaip netrukdyti – tiesiogiai arba netiesiogiai“ tų dokumentų išdavimui, sakoma teisėjo Davido Bunningo (Deivido Baningo) sprendime. Jis taip pat perspėjo, kad priešingu atveju prieš K.Davis bus imtasi „atitinkamų sankcijų“.

D.Bunningas anksčiau sakė, kad K.Davis galės būti paleista iš areštinės iškart po to, kai sutiks išduoti santuokos liudijimus visiems, atitinkantiems reikalavimus, kaip numato jos pareigos, arba pasitrauks iš valstybės tarnybos.

Tačiau raštininkės planai dėl tolesnio darbo lieka nelabai aiškūs.

„Kim Davis neis prieš savo sąžinę, – sakė jos advokatas Mathew Staveris (Metjus Steiveris). – Ji negali leisti, kad jos vardas būtų siejamas su tuo, kad prieštarauja Dievo (nustatytam) santuokos apibrėžimui.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LINA

Šaunuolė Amerikietė. Fui tuos iškrypėlius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS