Didžioji Britanija ir Lenkija bendradarbiaus kovoje su Rusijos dezinformacija | Diena.lt

DIDŽIOJI BRITANIJA IR LENKIJA BENDRADARBIAUS KOVOJE SU RUSIJOS DEZINFORMACIJA

  • 2

Didžioji Britanija ir Lenkija kurs naują bendrą kovos su Rusijos „dezinformacija“ dalinį, kuris rinksis kartą per metus priešiškai Maskvos veiklai aptarti, ketvirtadienį pranešė britų ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei).

Šis pranešimas nuskambėjo po Th. May, Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio (Mateušo Moraveckio) ir šalių gynybos, užsienio reikalų, verslo bei vidaus reikalų ministrų susitikimo Londone.

„Mes nusprendėme ginti mūsų demokratijas (rengdami) kasmetines konsultacijas dėl Rusijos priešiškos veiklos ir stiprindami mūsų gynybos ir saugumo tarnybų bendradarbiavimą. Diskusijos prasidės jau kitų metų pradžioje“, – bendroje spaudos konferencijoje sakė Th. May.

„Mes taip pat dalinsimės savo kompetencijomis formuodami naują dalinį Lenkijoje, kuris tiesiogiai atrems Rusijos dezinformaciją ir užtikrins greitą priešiškos prieš valstybę ar komercinius objektus nukreiptos veiklos pobūdžio nustatymą“, - pridūrė ji.

Th. May paminėjo nervus paralyžiuojančios medžiagos panaudojimą Solsberyje kovo mėnesį ir mėginimą įsilaužti į Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) būstinės Hagoje elektroninį tinklą – dėl kurių yra kaltinama Rusija – pavadindama juos „nepriimtinais“

NATO sąjungininkės Britanija ir Lenkija praėjusį gruodį pasirašė naują gynybos ir saugumo sutartį.

M. Morawieckis sakė, kad būtina išsaugoti JAV vadovaujamo karinio aljanso stiprybę, ypač ten, kur „galime pastebėti grėsmes iš mūsų rytinių kaimynių“.

Vyriausybių vadovai taip pat aptarė „Brexit“. Lenkijos lyderis pabrėžė, kad praėjusį mėnesį sudarytas Britanijos ir ES susitarimas dėl Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Bendrijos yra „naudingas abiems šalims“.

Th. May užtikrino, kad maždaug 1 mln. Britanijoje gyvenančių lenkų galės joje pasilikti po „Brexit“.

„Taip, tikrai galėsite pasilikti“, – pasakė ji lenkiškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

.....

Geri velniukai šudlenkiai.

???

Kažkada ir Rusija ir tarybų Lietuva kovojo su buržuazine propoganda ir dezinformacija, - ir kur tai nuvedė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS