Didžioji Britanija uždarė konsulatą Sankt Peterburge | Diena.lt

DIDŽIOJI BRITANIJA UŽDARĖ KONSULATĄ SANKT PETERBURGE

  • 3

Didžiosios Britanijos konsulatas Sankt Peterburge užvėrė duris, ketvirtadienį pranešė Jungtinės Karalystės ambasadorius Rusijoje.

Šis žingsnis yra dalis diplomatinio poveikio priemonių, kurių buvo imtasi po buvusio rusų dvigubo agento apnuodijimo Anglijoje.

Rusijos naujienų agentūros citavo ambasadorių Laurie Bristow (Lorį Bristou), sakiusį, kad konsulato uždarymas yra susijęs su santykių pablogėjimu po kovą įvykdyto buvusio šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukros Julijos apnuodijimo Solsberio mieste.

Londonas kaltino Maskvą dėl išpuolio, per kurį Skripaliai buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ („Naujokas“).

Maskva šiuos kaltinimus neigė ir, atsakydama į virtinės rusų diplomatų išsiuntimą iš Jungtinės Karalystės, nurodė 23 britų diplomatams palikti Rusiją ir uždaryti Britanijos konsulatą bei Britų tarybos biurą Sankt Peterburg.

Incidento Solsberyje išprovokuotas skandalas paskatino dešimčių Rusijos diplomatų išsiuntimą iš daugelio Vakarų šalių ir atsakomąsias Maskvos priemones. Buvo paveikta iš viso apie 300 diplomatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

rusai pasisakaičiavo, kad jų diplomatų Anglijoje yra dvigubai mažiau, tai ir liepė anglams skirtumą išlyginti ir šiaip jie pasinaudoją Skripalio skandalais, išleido įstatymus, kuriais smarkiai apribos užsienio įmonių priėjimą prie jų gamtinių išteklių

Anonimas

Ne Britanija uzdare,uzdare Rusija!

nu nu

kai nutyla diplomatai, prabyla ginklai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS