Didžiosios Britanijos princas Williamas ir Kate kitą mėnesį lankysis Prancūzijoje | Diena.lt

DIDŽIOSIOS BRITANIJOS PRINCAS WILLIAMAS IR KATE KITĄ MĖNESĮ LANKYSIS PRANCŪZIJOJE

  • 0

Britų princas Williamas (Viljamas) ir jo sutuoktinė Kate (Keit) kovo 17-18 dienomis lankysis Prancūzijoje, pirmadienį pranešė Kensingtono rūmai apie vizitą, kuris gali sutapti su Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos proceso pradžia.

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė turėtų dalyvauti jauniesiems Prancūzijos lyderiams skirtame priėmime – Didžiosios Britanijos ambasadoriaus rezidencijoje rengiamoje oficialioje vakarienėje, ir „Šešių nacijų“ regbio turnyro varžybose, kuriose susirungs Velso ir Prancūzijos komandos.

Tokie karališkieji vizitai yra dažnai rengiami, siekiant suteikti paramą britų diplomatiniams ir ekonominiams siekiams.

Skelbdami apie būsimą kelionę Kensingtono rūmai pranešė, kad ji organizuojama Užsienio reikalų ministerijos prašymu.

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) planuoja iki kovo pabaigos aktyvuoti ES Lisabonos sutarties 50-ąjį straipsnį ir pradėti oficialią Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos procedūrą.

Didžiosios Britanijos rinkėjai 2016 metų birželį referendume pasisakė už pasitraukimą iš šios Bendrijos.

Šiais metais princas Williamas baigia dirbti greitosios pagalbos sraigtasparnio pilotu ir kartu su sutuoktine Kate ketina prisiimti daugiau karališkosios šeimos įsipareigojimų, jo senelei 90 metų karalienei Elizabeth II (Elizabet II) po truputį perleidžiant juos savo šeimos nariams.

Princas Williamas, kuris yra antras eilėje į Didžiosios Britanijos sostą po savo tėvo princo Charleso (Čarlzo), taip pat ketina su žmona ir dviem vaikais daugiau laiko praleisti Kensingtono rūmuose Londone.

Šiuo metu princo šeima gyvena karalienės Sandringamo dvare Norfolke, Anglijos rytuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS