Dingęs Malaizijos lėktuvas sudužo valdomas autopiloto? | Diena.lt

DINGĘS MALAIZIJOS LĖKTUVAS SUDUŽO VALDOMAS AUTOPILOTO?

  • 0

Dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvo paieškų teritorija bus perkelta į toliau pietuose esančią atokią Indijos vandenyno teritoriją, ketvirtadienį pranešė Australijos pareigūnai.

Jie taip pat nurodė esantys įsitikinę, kad tas laineris sudužo, kai buvo valdomas autopiloto.

Susisiekimo ministras Warrenas Trussas (Vorenas Trasas) ketvirtadienį sakė žurnalistams Kanberoje, kad nauja paieškų teritorija nustatyta išanalizavus palydovų duomenis apie „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvą. Tas laineris dingo kovo 8-ąją, skrisdamas ir Kvala Lumpūro į Pekiną; jame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai.

Jau anksčiau buvo prognozuojama, kad dingusio lėktuvo paieškos bus perkeltos į kitą vietą. Australijos transporto saugumo biuro (ATSB) vadovas praeitą savaitę sakė, kad jos vyks į toliau pietus nuo vietos, kurioje per atstumą valdomu povandeniniu kibernetiniu zondu anksčiau per kelias savaites buvo išnaršytas 850 kvadratinių kilometrų vandenyno dugno plotas, tačiau tos pastangos nedavė jokių rezultatų.

ATSB vyriausiasis komisaras Martinas Dolanas sakė: „Esame įsitikinęs, kad skrisdamas virš Indijos vandenyno, lėktuvas buvo valdomas autopiloto, kol pristigo degalų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS