Dvigubą pilietybę turinčiam vyrui Švedija pateikė kaltinimus neteisėta žvalgybine veikla | Diena.lt

DVIGUBĄ PILIETYBĘ TURINČIAM VYRUI ŠVEDIJA PATEIKĖ KALTINIMUS NETEISĖTA ŽVALGYBINE VEIKLA

  • 6

Dvigubą Švedijos ir Rusijos pilietybę turinčiam vyrui, kuris pernai buvo sulaikytas per didelį reidą Stokholme, pirmadienį Švedijoje buvo pateikti kaltinimai neteisėta žvalgybine veikla Maskvos naudai.

60 metų Sergejus Skvorcovas buvo oficialiai apkaltintas tuo, kad dešimtmetį iki suėmimo pernai lapkritį vykdė neteisėtą žvalgybos veiklą prieš JAV ir Švediją, rodo teismo dokumentai.

S. Skvorcovas įtariamas įsigijęs Vakarų technologijų informacijos ir produktų, kuriuos perdavė Rusijos karinei pramonei.

Jis kaltinamas ryšiais su Rusijos karinės žvalgybos (GRU) padaliniu.

Prokuratūros teigimu, S. Skvorcovas šnipinėjo JAV nuo 2013-ųjų sausio 1 dienos iki sulaikymo, o Švediją – nuo 2014-ųjų liepos 1 dienos.

Prokuratūra kaltina jį rinkus „informaciją ir faktiškai įsigijus įvairių prekių, kurių Rusijos valstybė ir gynybos pajėgos negalėjo įsigyti atviroje rinkoje dėl eksporto taisyklių ir sankcijų“.

Jis kaltinamas, kad „lokalizavo Rusijos valstybės ir ginkluotųjų pajėgų užsakytas prekes, derėjosi dėl jų įsigijimo ir vykdė pirkimą bei toliau organizavo prekių gabenimą, nuslėpdamas tikrąjį galutinį naudotoją“.

Švedijoje kaltinimas neteisėta žvalgybine veikla yra kiek švelnesnis nei kaltinimas šnipinėjimu.

Jei S. Skvorcovas bus pripažintas kaltu, jam gresia iki ketverių metų kalėjimo. Jis neigia kaltinimus.

S. Skvorcovas ir jo žmona buvo sulaikyti ankstų rytą per reidą jų dideliuose namuose Stokholmo priemiestyje Nakoje, dviem sraigtasparniais „Blackhawk“ atvykus elitinei operatyvinei komandai.

Vėliau jo žmona buvo paleista ir nebėra įtariamoji.

Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje sutuoktiniai persikėlė į Švediją ir užėmė svarbias pareigas keliose įmonėse, importuojančiose ir eksportuojančiose pramonės gaminius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

VISA VAKARU EU PRIKIMSTA IVANU IVANOVU;;PO TO JIE IS VOK TEL KNYGU PASIRENKA SLAPYVARDZIUS;TAMPA STIRLICAIS;GRAFAIS ;KAISERIAIS IR TT;BEMAT VISI GAUNA VOK PASUS IR STAI JUMS PARUOSTA PENKTA KOLONA BURLIOKU PASLEPTU PO VOKISKAIS PASAIS;ISGALVOTOM SVETIMOM PAVARDEM;;;DANKE MOSKAU;SPASIBO MERKEL;

Anonimas

Dabar matote ka reiskia duoti pilietybe kacapams. Laikas jas atimti. O lietuviai gali tureti.

Faisal

Beje su Slavonic Petrograd !!! Dabar Bejok su Indija ir Arabos !!! Mes Nelaidai Lietuvos Pilitiems i Jaugtines Saliems !!! ALLAH Hu AKBAR !!! 200 Millionas Karas Tarnybos yra Arabos ir Indija !!! Pagonai !!! Rukla Karas Centras nebe Bus, Pika Boom ... Nera Zmogus Lietuvems .. Pagonai , daug bloga kalbe apie visa Pasaulys ... Atominine Ginklai Ne turi ??? EL Sayyid AL Mamluk AL Qadriyyah !!! ALLAH Hu AKBAR !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS