E. Macronas reikalauja iš V. Putino „humanitarinio sprendimo“ režisieriui O. Sencovui | Diena.lt

E. MACRONAS REIKALAUJA IŠ V. PUTINO „HUMANITARINIO SPRENDIMO“ REŽISIERIUI O. SENCOVUI

  • 0

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl bado streiką paskelbusio Ukrainos kino kūrėjo Olego Sencovo.

E. Macronas paragino V. Putiną „skubiai rasti humanitarinį sprendimą O. Sencovui“, penktadienį Paryžiuje pranešė Eliziejaus rūmai.

Rusijoje kalinamas režisierius jau tris mėnesius badauja ir smarkiai sublogo. Jo pusseserės duomenimis, jo gyvybei gresia pavojus. E. Macronas pasiūlė V. Putinui kelis sprendimus, teigiama Eliziejaus rūmų pranešime. Rusijos prezidentas esą „pažadėjo į tai atsakyti“.

ES pareikalavo Rusijos suteikti O. Sencozui deramą medicininį gydymą. ES užsienio politikos įgaliotinė Federica Mogherini pareiškė viltį, kad Maskva „laikysis tarptautinių žmogaus teisių normų ir nedelsiant paleis visus nelegaliai Rusijoje ir Krymo pusiasalyje laikomus ukrainiečius“.

O. Sencovas laikomas kolonijoje Rusijos šiaurėje. Jis nori bado streiką nutraukti tik tada, kai Rusija paleis visus ukrainiečių „politinius kalinius“. Vyriausybės Kijeve duomenimis, tai yra apie 70 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS