E. Macronas: sausumos operacijos Ukrainoje kažkuriuo metu galimos | Diena.lt

E. MACRONAS: SAUSUMOS OPERACIJOS UKRAINOJE KAŽKURIUO METU GALIMOS

  • 0

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šeštadienį vakare paskelbtame interviu sakė, kad Vakarų sausumos operacijos Ukrainoje kažkuriuo metu galėtų būti būtinos.

Prancūzų lyderis tai pareiškė po susitikimo su Vokietijos ir Lenkijos lyderiais. Praėjusį mėnesį jis tvirtino, kad ši galimybė neturėtų būti visiškai atmetama.

Tokią jo mintį griežtai atmetė Berlynas ir kiti partneriai Europoje, bet E. Macronas laikosi savo, tik pabrėžia, kad Vakarų sąjungininkės iniciatyvos nesiimtų.

„Galbūt kažkuriuo metu – aš to nenoriu, iniciatyvos nesiimsiu – mums reikės vykdyti operacijas sausumoje, kad ir kokios jos bebūtų, kad atremtume Rusijos pajėgas“, – laikraščiui „Le Parisien“ sakė E. Macronas. Interviu buvo duotas penktadienį.

„Prancūzijos stiprybė ta, kad mes galime tai daryti“, – pridūrė jis.

Nesutarimai dėl sausumos operacijų galimybės ir tolimojo nuotolio raketų tiekimo Ukrainai kėlė grėsmę sąjungininkių bendradarbiavimui.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) piktai sureagavo į E. Macrono ankstesnį atsisakymą atmesti karių siuntimo į Ukrainą tikimybę ir raginimą sąjungininkams „nebūti bailiais“.

Penktadienį E. Macronas Berlyne susitiko su O. Scholzu ir Lenkijos premjeru Donaldu Tusku; susitikimas buvo surengtas siekiant parodyti solidarumą remiant Kyjivą.

Po susitikimo E. Macronas pareiškė, jog Paryžius, Berlynas ir Varšuva vieningai dirba kartu, kad neleistų Rusijai laimėti karo Ukrainoje, tačiau niekada nesieks tiesioginio konflikto su Maskva.

Gairės: karas Ukrainoje, Emmanuelis Macronas, Olafas Scholzas, Donaldas Tuskas, sausumos operacijos Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS