E. Macronas susitiks su A. Merkel prieš ES viršūnių susitikimą ketvirtadienį | Diena.lt

E. MACRONAS SUSITIKS SU A. MERKEL PRIEŠ ES VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ KETVIRTADIENĮ

  • 0

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas), prieš kelias dienas pristatęs savo ambicingus Europos Sąjungos reformų planus, ketvirtadienį susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Kaip pranešė Prancūzijos prezidentūra, susitikimas įvyks Estijos sostinėje Taline prieš dviejų dienų viršūnių susitikimą ketvirtadienį, į kurį susirinks 28 ES šalių lyderiai ir kur prancūzų lyderio idėjos tikrai bus nagrinėjamos.

Didžiajai Britanijai ruošiantis trauktis iš Bendrijos, E.Macronas kanclerės A.Merkel palaikymą savo planams supurtyti Europos Sąjungą laiko esminiu; jis siūlo 19 valstybių eurozonai įvesti finansų ministro pareigybę, biudžetą ir parlamentą.

Apie savo pertvarkytos Europos viziją kalbėdamas antradienį Sorbonos universitete Paryžiuje, E.Macronas Europos Sąjungą vadino „per silpna, per lėta ir pernelyg neefektyvia“.

Jis ragino Europos valstybes tampriau susieti savo ekonomikas, vyriausybes ir kariuomenes, siūlydamas bendras gynybos pajėgas, naujas agentūras, kurios rūpintųsi prieglobsčio prašytojų problema, inovacijomis ir mokesčių reformos klausimais.

Vakare Taline numatytas abiejų lyderių susitikimas vyks ketvirtadienį prieš vakarienę, per kurią 28 valstybių vadovai turės galimybę „atvirai ir neformaliai“ diskusijai, taip sakė Europos Vadovų tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas .

Trečiadienį Lione su Italijos ministru pirmininku Paolo Gentiloni (Paolu Džentiloniu) susitinkantis E.Macronas liks čia iki ketvirtadienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS