E. Rinkevičius: Lenkija yra strateginė partnerė stiprinant regiono saugumą | Diena.lt

E. RINKEVIČIUS: LENKIJA YRA STRATEGINĖ PARTNERĖ STIPRINANT REGIONO SAUGUMĄ

  • 4

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius trečiadienį pareiškė, kad Lenkija yra strategiškai svarbi partnerė stiprinant saugumą regione.

Trečiadienį prezidentas Rygoje surengė derybas su Lenkijos užsienio reikalų ministru Radoslawu Sikorskiu (Radoslavu Sikorskiu).

Susitikimo metu jie aptarė dvišalius Latvijos ir Lenkijos santykius, visų pirma bendradarbiavimą gynybos srityje, regioninio saugumo klausimus ir paramą Ukrainai kovoje su Maskvos invazija.

E. Rinkevičius taip pat pabrėžė Lenkijos strateginį vaidmenį stiprinant Baltijos jūros regiono saugumą.

Be to, susitikimo metu prezidentas padėkojo Lenkijai už dalyvavimą Kanados vadovaujamoje NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje Latvijoje ir Baltijos šalių oro erdvės apsaugos misijoje.

Trečiadienio susitikime buvo aptarta ir esama padėtis Ukrainos ir Lenkijos pasienyje bei pasirengimas NATO aukščiausiojo lygio susitikimui Vašingtone.

Aptariant paramos Ukrainai klausimą E. Rinkevičius pažymėjo, kad Latvija ir Lenkija kartu su kitomis Europos Sąjungos ir NATO narėmis turi ir toliau teikti maksimalią pagalbą Kyjivui.

Tuo metu R. Sikorskis paragino JAV patvirtinti įstrigusį paramos Ukrainai paketą, kurio vertė siekia 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų), paminėjęs neseniai įvykusį incidentą, kai Rusijos raketa buvo įskridusi į Lenkijos oro erdvę.

„Mes gauname tik mažą dalelę to, ką gauna Ukraina“, – sakė jis žurnalistams trečiadienį Rygoje, turėdamas omenyje raketų atakas.

„Spėju, kad kai kurios Vakarų žiniasklaidos priemonės nėra pakankamai sukrėstos šios precedento neturinčios oro terorizmo bangos prieš Ukrainą“, – kalbėjo lenkų diplomatijos vadovas.

„JAV pagalbos Ukrainai paketas yra skubiai reikalingas“, – pridūrė R. Sikorskis.

R. Sikorskis taip pat pareiškė, kad Lenkija padvigubins savo indėlį į Čekijos iniciatyvą pirkti šaudmenis Ukrainai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

LIETUVA TĄ "GERĄ" STRATEGĄ DAR PRISIMENA...

"Vilno našė"...p. Rinkevičiau - pavartyk istorijos vadovėlius. Lietuva, Latvija ir Estija Lenkijai reikalingi tik CHOLOPŲ vaidmenyje. Tos tris blusinės valstybėlės labiausiai nepriklausomos ir laisvo buvo tik TSRS sudėtyje. Šiandien ir ateityje...tinkate tik į lojančių šunelių pagalbinę grupelę...

Partneris

gerai,kol tu ji. Bet - buna ir atvirksciai!

su GAIDZIAIS

nera apie ka kalbet....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS