Egipto prezidentas rinkimuose rimtų konkurentų neturės | Diena.lt

EGIPTO PREZIDENTAS RINKIMUOSE RIMTŲ KONKURENTŲ NETURĖS

  • 0

Egipto prezidentas Abdelas Fattahas al-Sissis kovą vyksiančiuose prezidento rinkimuose rimtų konkurentų neturės, praneša agentūra „Reuters“.

Antradienį iš kovos pasitraukė paskutinysis šansų pasipriešinti jam turėjęs kandidatas, buvęs generalinio štabo vadas Samis Ananas. Prieš tai jis buvo sulaikytas, kai vyko į darbą, ir nuvežtas apklausai, patvirtino jo rinkimų komandos atstovas.

Saugumo šaltinių duomenimis, S. Ananas kaltinamas paskelbęs apie savo kandidatūrą prieš tai negavęs kariuomenės leidimo. Be to, jis įtariamas dokumentų klastojimu.

S. Ananas buvo laikomas paskutiniuoju rimtu kandidatu rinkimuose pasipriešinti A. F. al Sissiui. Prieš tai savo kandidatūras atsiėmė virtinė kitų pretendentų - kai kurie jų skundėsi dėl vyriausybės mėginimų juos įbauginti.

Buvęs gynybos ministras A. F. al Sissis 2013-aisiais per pučą nuvertė tuometinį islamistą prezidentą Mohammedą Mursį ir 2014-aisiasi buvo išrinktas prezidentu.

Paskutinysis likęs A. F. al Sissio konkurentas, žmogaus teisių advokatas Khaledas Ali, paskelbė ketinąs kovoti dėl posto. Tačiau jam gali būtu neleista dalyvauti rinkimuose dėl prieš jį vykstančio proceso.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS