EK pradėjus tyrimą, sustabdyta „TikTok Lite“ naudotojų Europoje „premijavimo“ funkcija | Diena.lt

EK PRADĖJUS TYRIMĄ, SUSTABDYTA „TIKTOK LITE“ NAUDOTOJŲ EUROPOJE „PREMIJAVIMO“ FUNKCIJA

Europos Komisijai anksčiau šią savaitę pradėjus tyrimą, „TikTok Lite“ programėlėje trečiadienį buvo sustabdyta jos naudotojų Europos Sąjungoje „premijavimo“ funkcija.

Populiari socialinio dalijimosi vaizdo įrašais platforma, priklausanti Kinijos technologijų milžinei „ByteDance“, teigė, kad šis sustabdymas išliks „kol bus išspręsti sukelti rūpesčiai“.

Savo ruožtu už ES vidaus rinką atsakingas EK narys Thierry Bretonas (Tjeri Bretonas), pareiškė, jog tyrimas bus tęsiamas, nes „mūsų vaikai nėra bandomasis triušis socialinei žiniasklaidai“.

„TikTok Lite“ – mažesnė visame pasaulyje sparčiai išpopuliarėjusios „TikTok“ programėlės versija, užimanti mažiau atminties išmaniajame telefone ir sukurta naudotis esant lėtesniam interneto ryšiui – kol kas prieinama tik dviejose ES valstybėse narėse – nuo kovo Prancūzijoje ir Ispanijoje.

EK antrąjį oficialų „TikTok“ tyrimą anksčiau šią savaitę pradėjo dėl „TikTok Lite“ funkcijos, leidžiančios vartotojams gauti taškų už tam tikrų „užduočių“ atlikimą, pavyzdžiui, vaizdo įrašų peržiūrėjimą, mygtuko „Patinka“ paspaudimą, prenumeravimą ar dalijimąsi, ir galimybę surinktus taškus iškeisti į kuponus ar dovanų korteles.

Anot EK, ši atlygio sistema pasiūlyta „iš anksto atidžiai neįvertinus su ja susijusių rizikų, ypač rizikos dėl galimo priklausomybės formavimosi“.

Pirmąjį oficialų „TikTok“ tyrimą Briuselis pradėjo vasarį dėl nepilnamečių apsaugos internete taisyklių galimų pažeidimų pagal naująjį Skaitmeninių paslaugų aktą (DSA).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS