ES pasiekė susitarimą dėl visame bloke pripažįstamos asmens su negalia kortelės | Diena.lt

ES PASIEKĖ SUSITARIMĄ DĖL VISAME BLOKE PRIPAŽĮSTAMOS ASMENS SU NEGALIA KORTELĖS

  • 1

Europos Sąjungos (ES) valstybės narės ir įstatymų leidėjai pasiekė susitarimą dėl teisės akto, kuris atvers kelią įvesti asmens su negalia kortelę, pripažįstamą visame 27 valstybių bloke, penktadienį pranešė Europos Parlamentas.

Ketvirtadienį derybininkai pasiekė susitarimą dėl priemonių, kurios, Europos Sąjungos nuomone, palengvins 87 mln. negalią turinčių asmenų ir jų šeimų gyvenimą.

Susitarime taip pat numatyta užtikrinti, kad asmenims su negalia skirtos automobilio statymo kortelės būtų pripažįstamos visoje ES.

Briuselis atitinkamo teisės akto pasiūlymą pateikė pernai, atsižvelgęs į tai, kad kai žmonės, turintys asmens su negalia kortelę, keliauja į kitas ES šalis, kitos valstybės narės ne visada pripažįsta jų korteles.

Tai reiškia, kad kartais jie negali gauti pirmenybinės prieigos, lengvatinių tarifų ir specialios pagalbos.

„Pasiekėme susitarimą dėl labai svarbaus teisės akto, kurio negalią turintys asmenys laukė kone dešimtmetį“, – pareiškė Parlamento užimtumo ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Dragosas Pislaru (Dragošas Pislaru).

„Tai padės jiems būti nepriklausomiems ir turėti lygias sąlygas, kadangi kortelės netrukus taps tikrove visose ES šalyse. Tai labai padės jiems keliaujant į kitas valstybes nares“, – sakė jis.

Susitarimas taps įstatymu po to, kai jį oficialiai patvirtins valstybės narės ir parlamentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Akivaizdu, kad

Briuselio klerkams beveik visiems reikia išduoti neįgalųjų korteles.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS