ES rengia naują sankcijų Rusijai paketą | Diena.lt

ES RENGIA NAUJĄ SANKCIJŲ RUSIJAI PAKETĄ

Artėjant antrosioms karo Ukrainoje metinėms, Europos Sąjunga (ES) rengia naują sankcijų Rusijai paketą. Agentūros dpa informacija, numatoma smarkiai išplėsti sąrašą asmenų ir organizacijų, kurių turtas ES bus įšaldytas.

Be to, sankcijų turėtų sulaukti ir daugiau įmonių, prisidedančių prie Rusijos karinio ir technologinio stiprinimo ar jos gynybos ir saugumo sektoriaus plėtros. Tuomet ES šalys negalės parduoti joms karinės paskirties prekių ir technologijų.

Pastarąjį kartą ES šį instrumentą, pavyzdžiui, pritaikė ir Kinijoje, Uzbekistane, Irane bei Jungtiniuose Arabų Emyratuose įsikūrusioms įmonėms, kurios įtariamos apeinančios ES sankcijas.

Agentūros dpa duomenimis, konkrečius pasiūlymus dėl jau 13 sankcijų paketo aukšti Europos Komisijos pareigūnai savaitgalį pristatė šalių narių atstovams. Dabar bus rengiamas sprendimo dėl sankcijų projektas, kuriam tada turės formaliai pritarti visos 27 narės. Remiantis planais, papildomos sankcijos gali būti įvestos gerokai daugiau nei 200 asmenų ir įmonių.

Prieš tai paskelbtas ES sankcijų Rusijai paketas, be kita ko, apėmė draudimą iš Rusijos į ES įvežti deimantus ir deimantinius papuošalus. Jau kurį laiką galioja ir draudimas importuoti naftą, anglį, plieną, auksą bei prabangos prekes, taip pat taikomos baudžiamosios priemonės bankams ir finansų institutams.

Gairės: ES, sankcijos, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS