ES rengia naujas sankcijas Rusijai | Diena.lt

ES RENGIA NAUJAS SANKCIJAS RUSIJAI

  • 3

Europos Sąjunga naujomis sankcijomis reaguos į paaštrėjusį Ukrainos konfliktą.

ES užsienio reikalų įgaliotinė Federica Mogherini pirmadienį po ministrų susitikimo Briuselyje patvirtino, kad pasiektas politinis susitarimas šiuo klausimu.

ES planas numato išplėsti sąrašą asmenų, kuriems bus uždrausta atvykti į ES ir bus įšaldytas čia esanti jų turtas. Formalų sprendimą dėl sankcijų įgyvendinimo po teisinės patikros priims ES Ministrų taryba. Paengiamieji darbai, anot F. Mogherini, bus baigti ateinančiomis dienomis.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavelas Klimkinas jau gruodį prašė ES šalių skelbti papildomas sankcijas Rusijai. Konkrečiai jis norėjo baudžiamųjų priemonių tam tikriems asmenims ir sankcijų Rusijos uostams.

Pastarąją Ukrainos konflikto eskalaciją sukėlė konfrontacija Juodojoje jūroje. Rusijos pakrančių apsauga lapkričio pabaigoje jėga neleido trims Ukrainos karo laivams plaukti Kerčės sąsiauriu Azovo jūroje. Laivai su jų įgulomis buvo sulaikyti. Jūreiviai iki šiol yra už grotų.

ES šalys jau gruodį pareikalavo nedelsiant juos paleisti ir pareiškė, kad „nėra pateisinimo Rusijos jėgos naudojimui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Geriausia būtų visus lietuvius išgrūsti į jų tėvynę. Jų ir taip mažai, o dar pusė išsilakstė...kas kariaus su rusais ? Seniai ir pensininkės ?

Lietuvis

Kad tos sankcijos simbolinės va jei visus ruskius deportuotu ju Tėvynėn tai butu sankcijos

taigi

Civilizuota Europa padeda Rusijai tiesti NORD STRYM 3 ,o jankių pabalio kolonijos malkas kapoja ir žibalines lempas remontuoja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS