ES: Rusija mažai tenuveikė, kad sankcijos būtų atšauktos | Diena.lt

ES: RUSIJA MAŽAI TENUVEIKĖ, KAD SANKCIJOS BŪTŲ ATŠAUKTOS

  • 2

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) pirmadienį pareiškė, kad Rusija, įsipareigojusi laikytis Minsko taikos susitarimų, turinčių užbaigti konfliktą Ukrainoje, nepadarė nieko, kad Bendrija ateinančio mėnesio gale atšauktų Maskvai taikomas sankcijas.

F. Mogherini sakė žurnalistams, kad „kol kas nematome jokio rezultato“.

ES sankcijas Rusijai paskelbė 2014 metais, reaguodama į Maskvos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo aneksiją.

Priemonės, nutaikytos į Rusijos ekonomiką, turėtų liautis galiojusios liepos 31 dieną. Sprendimas jas panaikinti priklausys nuo ES vertinimo, ar Rusija laikosi 2015 metais sudarytų Minsko taikos susitarimų.

Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrai šį mėnesį buvo susitikę aptarti, kaip užbaigti susirėmimus, tebevykstančius Ukrainos rytuose tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų.

Šis konfliktas nusinešė jau daugiau kaip 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Sankcijos naudingos Vakarams, Rusijai... tai stimulas pačiai tobulėt, paskui Vakarams ten bus vietos mažiau, Vakarai patys sau kenkia.

ha .....susikiskit y subine

savo sankcijas, nuo kuriu vien vokietija y menesy praranda simtus milijonu euru....ir kuri 40% nuostoliu patirtu nuo sankciju rusijai apmoka is savo kisenes...o tai jau milijardai...kaip tuo tarpu amerika [ rusisku sankciju kureja] patiria tik 2% nuostoly.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS