Iš ES vadovų susitikimo grįžęs Slovakijos premjeras susirgo COVID-19 | Diena.lt

IŠ ES VADOVŲ SUSITIKIMO GRĮŽĘS SLOVAKIJOS PREMJERAS SUSIRGO COVID-19

Slovakijos premjeras Igoris Matovičius penktadienį pranešė, kad jam buvo nustatyta koronavirusinė infekcija, praėjus savaitei po dalyvavimo Europos Sąjungos viršūnių susitikime Briuselyje.

Manoma, kad per tą patį renginį koronavirusą susigriebė ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas). Pastarajam paskelbus apie savo teigiamą COVID-19 testą, virtinė Europos lyderių ir aukšto rango Prancūzijos pareigūnų turėjo izoliuotis.

„Šiandien esu vienas iš jūsų“, – per „Facebook“ parašė I. Matovičius, pridėjęs ekrano nuotrauką, kurioje matyti žinutė su jo testo rezultatu.

„Ketinau per Kalėdas padėti ligoninėje. Dabar mano planai truputį kitokie“, – pridūrė 47 metų premjeras.

Vyriausybės spaudos tarnyba naujienų agentūrai AFP sakė, kad I. Matovičiui COVID-19 buvo nustatyta ketvirtadienį ir kad jis nuo tada atšaukė visus savo renginius.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad vyriausybė paragino pasitikrinti visus ministrus ir valstybės sekretorius.

Vicepremjerė Veronika Remišova ir gynybos ministras Jaroslavas Nadis vėliau pranešė, kad jie irgi užsikrėtė.

E. Macronas ir I. Matovičius papildė virtinę valstybių ir vyriausybių vadovų, kuriems buvo nustatyta koronavirusinė infekcija. Tarp jų taip pat yra Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Nuo pandemijos pradžios Slovakijoje užregistruota daugiau kaip 146 tūkst. patvirtintų COVID-19 atvejų. Ketvirtadienį buvo skelbta, kad per parą šalyje buvo nustatyta beveik 4 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų.

Koronavirusas 5,4 mln. gyventojų turinčioje šalyje pareikalavo jau daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių gyvybių, įskaitant 62 aukas, apie kurias buvo pranešta ketvirtadienį.

Šeštadienį Slovakijoje įsigalioja sugriežtintos karantino priemonės, įskaitant nebūtinų prekių parduotuvių uždarymą nuo 17 val. vietos laiku. Slovakų taip pat prašoma be svarbių priežasčių neiti iš namų.

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad šalis pirmąsias vakcinos nuo COVID-19 siuntas gaus gruodžio 26-ąją ir pradės skiepijimą tą pačią arba kitą dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

hara

Jie ten, pries vaziuodami, nesitikrina? Ar tik eiliniams reikia tikrintis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS