Estės surengė pirmąsias šalyje eitynes prieš diskriminaciją dėl lyties | Diena.lt

ESTĖS SURENGĖ PIRMĄSIAS ŠALYJE EITYNES PRIEŠ DISKRIMINACIJĄ DĖL LYTIES

  • 6

Keli šimtai moterų šeštadienį išėjo į Talino gatves, kad išreikštų protestą prieš lyčių nelygybę, fizinį bei psichologinį smurtą ir pasisakytų už vienodą atlyginimą su vyrais bei vienodas karjeros galimybes.

Tokios eitynės surengtos pirmą kartą šalies istorijoje.

Organizatorių raginimu daugelis moterų pasipuošė savo rankų darbo raudonos, rožinės arba alyvinės spalvos kepurėmis, šalikais, pirštinėmis arba kojinėmis.

Tarp akcijos dalyvių buvo ir vyrų.

Organizatoriai pažymėjo, jog „eitynės nėra nukreiptos prieš vyrus, kurie taip pat galėjo dalyvauti šioje akcijoje ir išreikšti paramą judėjimui už moterų lygybę“.

Estijos parlamento narė Terje Trei (Terjė Trei) pareriškė, kad žmogaus lytis neturėtų lemti jo atlyginimo ar elgesio su juo.

„Atlyginimų skirtumas, smurtas prieš moteris ir diskriminacija dėl lyties – tai tikrai Estijoje egzistuojančios problemos. Jas būtina pripažinti ir būtina jas spręsti. Moterų eitynių tikslas yra paskatinti visuomenę atvirai pažvelgti į šias problemas“, – sakė T. Trei.

Estijos statistikos departamento duomenimis, vyrų ir moterų atlyginimų skirtumas šalyje viršija 20 procentų. O Eurostato duomenys rodo, kad šis skirtumas Estijoje yra didžiausias Europos Sąjungoje.

Akcijos organizatorių paskelbtame pranešime nurodoma, kad eitynės yra dalis pasaulinio judėjimo, kuris prasidėjo 2017 metais Jungtinėse Valstijose, kai šimtai tūkstančių moterų išėjo į Amerikos miestų gatves, protestuodamos prieš Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) išrinkimą JAV prezidentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Saulius

Apsivemt galima

...

Barakudų eitynės.

zelemunčikas

Vyras ir moteris vienoj krūvoj-hemofroditas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS