Europa aiškinasi, kaip perauklėti džihadistus, išėjusius į laisvę | Diena.lt

EUROPA AIŠKINASI, KAIP PERAUKLĖTI DŽIHADISTUS, IŠĖJUSIUS Į LAISVĘ

Europoje jau dabar nerimaujama ir rengiamasi, kai daugiau nei 200 už terorizmą nuteistų asmenų, džihadistų, po poros metų išeis į laisvę. Ekspertai sako – vyriausybėms reikia rimto plano, kad žmogus vėl nepatektų į aplinkybes, atvedusias prie ekstremizmo.

Europa aiškinasi, kaip perauklėti džihadistus, išėjusius į laisvę.

Per porą metų Prancūzijoje į laisvę išeis 57 nuteisti už dalyvavimą grupuotėje „Islamo valstybė“, Britanijoje – 25, Belgijoje – 80 jau išėjo į laisvę, prie jų prisidės dar beveik pusšimtis. Ne visos šalys atviros, Vokietija, kurios apie 1000 piliečių buvo prisidėję prie džihadistų, nei nuteistų, nei išeisiančių į laisvę duomenų neskelbia.

Buvę džihadistų kovotojai įvykdė išpuolius Briuselyje – oro uoste ir metro 2016 metais. Ekspertai sako, būtina aiškiai apibrėžti, kokios aplinkybės žmones veda prie ekstremizmo arba smurto dar daugės.

„Asmuo po kelerių metų Sirijoje ar Irake, karo zonoje, kelerių metų kalėjime, labai radikalus, grįžta į laisvę jis itin pažeidžiamas, kad grįš prie to paties, kas nuvedė jį išvykti į Siriją ar Iraką. Sudėtingiausi tie keli mėnesiai po kalėjimo“, – sako Egmonto karališkojo tarptautinių santykių instituto tyrėjas Thomasas Renardas. 

Išsamiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jons

Galima buvo juos pagydyti jų pačių metodais.

F

Į atskitą sala.

...

"Miręs džihadistas - geras džihadistas"; - ar gali vilkas būti vegetaru?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS