Europa privalo pasiruošti ginklavimosi varžyboms ir geopolitiniams iššūkiams? | Diena.lt

EUROPA PRIVALO PASIRUOŠTI GINKLAVIMOSI VARŽYBOMS IR GEOPOLITINIAMS IŠŠŪKIAMS?

Europa privalo pasiruošti „ginklavimosi varžyboms“ ir naujiems geopolitiniams iššūkiams, pareiškė Miuncheno saugumo konferencijos vadovas Wolfgangas Ischingeris.

„Mums europiečiams derėtų pasiruošti, kai kalbama apie užsienio, saugumo ir gynybos politiką“, – likus kelioms valandoms iki Miuncheno saugumo konferencijos pradžios Vokietijos visuomeniniam transliuotojui ZDF sakė W. Ischingeris.

Anot W. Ischingerio, Europa ilgai kentėjo nuo iliuzijos, kad ji yra apsupta draugų ir sąjungininkų, todėl privalo pakoreguoti savo požiūrį.

Anksčiau šį mėnesį JAV paskelbė stabdančios įsipareigojimus pagal Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutartį su Rusija, kaltindamos Rusiją sutarties pažeidinėjimu. Vašingtonas yra pasiruošęs per šešis mėnesius pasitraukti iš šios sutarties, nebent Rusija vėl pradės laikytis sutarties ir sunaikins visas sutartį pažeidžiančias raketas.

Reaguojant į JAV pareiškimą, vasario 2 d. Rusijos prezidentas paskelbė, kad Maskva taip pat stabdo įsipareigojimus pagal sutartį. Tai sukėlė susirūpinimą dėl naujų ginklavimosi varžybų tarp JAV ir Rusijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Taip, Europai jau seniai reikėjo pradėt ruoštis gynybai nuo JAV.

Anonimas

Nu tai ruoskites kas neleidzia.

Jjj

Tai Amerika niekada nesilaikė sutarties netgi kai Rusija sunaikino savo raketas ,o Amerika pasiliko nesunaikintų ir dabar taip pat ,nesilaiko Amerika,o nori runkelių pagalba apkaltinti Rusija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS