Vokietijoje bus griežtinama prieglobsčio suteikimo politika | Diena.lt

VOKIETIJOJE BUS GRIEŽTINAMA PRIEGLOBSČIO SUTEIKIMO POLITIKA

  • 3

Vokietija ketvirtadienį paskelbė sugriežtinsianti prieglobsčio suteikimo politiką, o Suomija ir Švedija nurodė planuojančios deportuoti dešimtis tūkstančių atvykėlių, mėgindamos suvaldyti migrantų krizę.

Vicekancleris Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis) paskelbė, kad Vokietija įtrauks Alžyrą, Maroką ir Tunisą į „saugių kilmės šalių“ sąrašą, todėl tų šalių piliečiams bus labai mažai galimybių gauti prieglobstį.

Kai kuriems migrantams taip pat bus dvejiems metams užkirstas kelias pasikviesti į Vokietiją savo šeimų narius, pridūrė S.Gabrielis.

Tuo tarpu Suomija ketvirtadienį pasekė Švedijos pavyzdžiu ir paskelbė planuojanti deportuoti dešimtis tūkstančių prieglobsčio ieškotojų, kurių prašymai nebus patenkinti.

Abiem Šiaurės šalims sunkiai sekasi tvarkytis su masiškai plūstančiais pabėgėliais ir migrantais, bėgančiais nuo skurdo ir konfliktų Artimuosiuose Rytuose ir kitur. Švedija ir Suomija yra vienos pirmaujančių Europos Sąjungos šalių pagal vienam gyventojui tenkantį migrantų skaičių.

Suomijos vyriausybė tikisi deportuoti apie du trečdalius iš 32 tūkst. prieglobsčio ieškotojų, atvykusių per praeitus metus, naujienų agentūrai AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos administracijos direktorė Paivi Nerg (Peivi Nerg).

„Iš principo kalbame apie du trečdalius – tai yra, apie 65 proc. iš 32 tūkst., kurie gaus neigiamą išvadą (dėl prašymo suteikti prieglobstį)“, – nurodė pareigūnė.

Kaimyninės Švedijos vidaus reikalų ministras Andersas Ygemanas (Andersas Igemanas) trečiadienį sakė, kad vyriausybė planuoja per kelerius metus deportuoti iki 80 tūkst. žmonių, kurių prašymai suteikti prieglobstį bus atmesti.

„Kalbame apie maždaug 60 tūkst. žmonių, bet tas skaičius gali padidėti iki 80 tūkst.“, – jis sakė Švedijos žiniasklaidai, pridūręs, kad Stokholmas, kaip ir Suomija, planuoja tokius atvykėlius išskraidinti specialiais užsakomaisiais reisais.

A.Ygemanas prognozavo, kad Švedija atsisakys patenkinti apie pusę iš 163 tūkst. prašymų suteikti prieglobstį, pateiktų per 2015 metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

NeAtsibudo

Niekas neatsibudo, ką jūs čia fantazuojate? Tai tik dalinis situacijos suvaržymas. Bet toks mažytis mažytis, kuris Europos tikrai neišgelbės.

Rina

aš tą patį sakau;atsibudo :)

atsibudo

Merkel ir visa jos kompanija, bet per vėlai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS