Europos Parlamentas: V. Putinui dėl A. Navalno mirties tenka baudžiamoji atsakomybė | Diena.lt

EUROPOS PARLAMENTAS: V. PUTINUI DĖL A. NAVALNO MIRTIES TENKA BAUDŽIAMOJI ATSAKOMYBĖ

  • 3

Europos Parlamentas (EP) ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui tenka baudžiamoji ir politinė atsakomybė už opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirtį ir kad jis turėtų būti patrauktas atsakomybėn.

Vasario 16 dieną neaiškiomis aplinkybėmis kalėjime mirus vienam aršiausių V. Putino kritikų A. Navalnui, Europos Sąjungos lyderiai dėl to apkaltino Rusijos prezidentą.

„Rusijos vyriausybei ir Vladimirui Putinui asmeniškai tenka baudžiamoji ir politinė atsakomybė už savo svarbiausio oponento Aleksejaus Navalno mirtį“, – sakoma rezoliucijoje, kurią 506 balsais priėmė 705 vietų EP.

Joje teigiama, kad V. Putinas turėtų būti patrauktas atsakomybėn.

Įstatymų leidėjai taip pat paragino atlikti nepriklausomą ir skaidrų tarptautinį tyrimą dėl A. Navalno mirties aplinkybių.

Opozicionieriaus laidotuvės vyks penktadienį vienoje iš Maskvos cerkvių.

EP trečiadienį kalbėjo A. Navalno našlė Julija Navalnaja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

oi ...oi ,, BLT ....EP parlamentas

nudebilejes iki dugno ,visi iki vieno neadekvatai .du tokiais savo kliedesiais -tiesiog juokina visa pasauly ,o is save daro debilus....EP --pyspaugiai ant debilo iskrypusios subines.

Vemt

ir šikt norisi kai pamatau šita nasralno snukį ir išgirstu pavardę ,ačiū dievui kad padvėsė tėvynės išdavikas kaip koks valkataujantis šuva, Krym naš !!!!

chutin puilo

putleriui, už jo padarytus nusikaltimus, mažiausiai gręsia kartuvės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS