Europos Sąjunga žeria naujus kaltinimus „Google“ | Diena.lt

EUROPOS SĄJUNGA ŽERIA NAUJUS KALTINIMUS „GOOGLE“

  • 2

Europos Sąjunga (ES) JAV technologijų milžinei „Google“ ketvirtadienį pareiškė naujus kaltinimus dėl konkurencijos įstatymų pažeidimo – šį kartą susijusius su įmonės reklamos verslu.

Europos Komisija paskelbė nusiuntusi „Google“ prieštaravimo pareiškimą, kuriame pranešė apie savo išankstinę nuomonę, kad įmonė piktnaudžiavo dominuojančią padėtimi, dirbtinai ribodama galimybę trečiųjų šalių svetainėse rodyti „Google“ konkurentų paieškos reklamas.

Be to, Komisija savo prieštaravimo pareiškime papildomai patvirtino savo preliminarią išvadą, kad „Google“ piktnaudžiavo dominuojančia padėtimi, savo paieškos rezultatų puslapiuose sistemingai teikdama pirmenybę savo lyginamojo apsipirkimo paslaugai.

Dabar ES „Google“ yra iškėlusi iš viso tris bylas – trečioji susijusi su mobiliesiems telefonams skirta „Google“ operacine sistema „Android“.

Už konkurenciją atsakingos Europos Komisijos narės Margrethe Vestager (Margretės Vestager) teigimu, „Google“ neturi „teisės iš kitų bendrovių atimti galimybę konkuruoti ir kurti naujoves“.

„Šiandien dar aiškiau parodėme, kad „Google“ bendrosios paieškos rezultatų puslapiuose nederamai teikė pirmenybę savo lyginamojo apsipirkimo paslaugai. Tai reiškia, kad vartotojai gali nematyti svarbiausių savo paieškos užklausų rezultatų“, – pareiškė Komisijos narė.

„Taip pat pareiškėme susirūpinimą, kad „Google“ trukdė konkurencijai, ribodama savo konkurentų galimybę rodyti paieškos reklamas trečiųjų šalių svetainėse, o tai riboja pasirinkimą vartotojams ir stabdo inovacijas“, – pridūrė ji.

Vėliau spaudos konferencijoje ji pareiškė: „Dominavimas pagal ES įstatymus nėra problema. Galima būti dideliais. Tačiau yra neteisėta piktnaudžiauti dominuojančia padėtimi rinkoje ribojant konkurenciją.“

Į prieštaravimo pareiškimą „Google“ turi atsakyti per 10 savaičių.

Per pastaruosius dvejus metus M. Vestager JAV įmonėms iškėlė nemažai bylų dėl ES konkurencijos įstatymų pažeidimų, sukėlusi Vašingtono nepasitenkinimą.

Kiti ES tyrimai, be kita ko, susiję su „Starbucks“, „Amazon“ ir „McDonald‘s“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tomas

Arba Apple su savo iPhone kuriu niekas neperka.

Anonimas

Lope kabinejasi be reikalo ar tik ne Microsoft bingo uz to slepiasi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS