„Eurovizija“ sulaukė daugiau kaltinimų: paaiškino sprendimo priežastis | Diena.lt

„EUROVIZIJA“ SULAUKĖ DAUGIAU KALTINIMŲ: PAAIŠKINO SPRENDIMO PRIEŽASTIS

  • 33

Internete pasipylė kritika Eurovizijos organizatoriams, mat jie leidžia Izraelio atstovei Eden Golan dalyvauti dainų konkurse, esant tokiai politinei situacijai. Tiesa, tiesioginį nepasitenkinimą iš žmonių gavo ir pati atlikėja – už dalyvavimą jai grasinta mirtimi. Tokius veiksmus pasmerkė Europos transliuotojų sąjunga (EBU), skelbia „The Sun".

EBU pranešime pabrėžė, kad leidimą dalyvauti Izraeliui davė ji, tad už sprendimą neturėtų būti kritikuojami ar smerkiami konkurso dalyviai.

Organizatoriai taip pat pažadėjo užtikrinti saugią aplinką visiems „Eurovizijos“ dalyviams. Sprendimas sulaukė palestiniečių rėmėjų kritikos, tačiau, pasak Europos transliuotojų sąjungos, pagrindo Izraeliui pašalinti nebuvo, nes renginys – nepolitinis.

Tačiau daugelį toks sprendimas papiktino, nes 2022 metais Rusija buvo pašalinta iš konkurso, kai ši įsiveržė į Ukrainą.

EBU generalinio direktoriaus pavaduotojas Jean Philip De Tender paskelbė pareiškimą, kuriame paragino nutraukti šių metų konkurso dalyvių „persekiojimą“.

„Europos transliuotojų sąjunga pripažįsta, kad konkursas, vykstantis baisaus karo Artimuosiuose Rytuose fone, sukėlė daug jausmų ir stiprių nuomonių. Sprendimas dėl bet kurio transliuotojo, įskaitant Izraelio transliuotoją Kan, dalyvavimo „Eurovizijos“ dainų konkurse – išimtinai EBU valdymo organų, o ne atskirų atlikėjų atsakomybė“, – komentavo J. P. Tender.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Tvirtai remiame žodžio laisvę ir teisę reikšti nuomonę demokratinėje visuomenėje, tačiau griežtai pasisakome prieš bet kokią internete skleidžiamą neapykantą, nukreiptą prieš mūsų menininkus ar kitus su konkursu susijusius asmenis“, – sakė J. P. Tender.

J. P. Tender pabrėžia, kad tokie veiksmai – visiškai nesąžiningi, atsižvelgiant į tai, kad konkurso dalyviai nedalyvavo priimant tokį sprendimą.

Kita dainininkės palikimo „Eurovizijoje“ priežastis – Izraelis yra viena pagrindinių konkursą remiančių šalių. Pastebima, kad konkursas stipriai nukentėtų finansiškai, jeigu netektų rėmėjo.

Šių metų grandiozinis dainų konkursas vyks Malmėje, Švedijoje, gegužės septintą-vienuoliktą dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Taigi

Maskva pasmerkė JAV Atstovų Rūmų pritarimą pagalbos paketui Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui. O kremliuje panika, isterija;... putleris nervingai kratosi, purtosi, trypia kojomis, peskovič-ius ramina, lavrovič-ius keikiasi ir geria vodkę, kirilovič-ius žegnojasi ir gieda –“eto jest naš poslednij i rešitelnij voj…(pardon – boj)”...

faktas

nera didesnio nacio nei zydas

Faktas

Kartoju: Kremliaus A n o n i m u i galvytė suminkštėjo. ....Parama Ukrainai reiškia - Putino zzzasrancai gaus į kaulus, Ukraina atsiims užgrobtas teritorijas ir baigsis rašistinės Putino klikos pradėtas grobikiškas karas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS