„Facebook“ akcininkai siekia pakeisti M. Zuckerbergą nepriklausomu valdybos nariu | Diena.lt

„FACEBOOK“ AKCININKAI SIEKIA PAKEISTI M. ZUCKERBERGĄ NEPRIKLAUSOMU VALDYBOS NARIU

  • 0

Keturi viešieji investavimo fondai, turintys „Facebook“ akcijų, trečiadienį paskelbė siekiantys Marką Zuckerbergą pakeisti nepriklausomu įmonės valdybos nariu, sakydami, kad tai padarys didžiausio pasaulyje socialinio tinklo valdymą skaidresniu.

„Facebook“ akcininkai, kaip Ilinojaus, Rodo salos ir Pensilvanijos valstijų bei Niujorko miesto iždai, pritarė anksčiau „Trillium Asset Management“ paskelbtam pasiūlymui atskirti valdybos nario ir generalinio direktoriaus pareigas. Šiuo metu abejas pareigas eina M. Zuckerbergas.

„Trillium Asset Management“ dar birželį pateikė pasiūlymą atskirti šias pareigas, teigdamas, kad valdybą turi sudaryti nepriklausomi nariai, ypač laikotarpiu, kai įmonę kamuoja skandalai dėl nutekintų vartotojų asmeninių duomenų.

„Socialiniai tinklai yra itin reikšmingi mūsų visuomenėje ir ekonomikoje. „Facebook“ yra socialiai ir finansiškai atsakingi už skaidrumą, todėl mes reikalaujame visiškai nepriklausomos įmonės valdybos“, - pranešime teigia Niujorko iždo kontrolierius Scottas Stringeris.

„Trillium Asset Management“ pranešime teigiama, kad nepriklausoma „Facebook“ valdyba užtikrintų skaidrumą ir valdymo patikimumą. Oficialiai pasiūlymas bus svarstomas kasmetiniame „Facebook“ akcininkų susitikime 2019 m. gegužę.

Pranešime taip pat rašoma, kad „Google“, „Microsoft“, „Apple“, „Oracle“, „Twitters“ ir kitos žinomos technologijų įmonės yra atskyrusios generalinio direktoriaus ir valdybos nario pareigas.

„Mes stebime, kaip „Facebook“ keičia mūsų supratimą apie technologijų poveikį visuomenei. Dabar pats laikas apriboti M. Zuckerbergą ir įgyvendinti struktūrines įmonės pertvarkas. Šiuo metu mums ypač reikalinga nepriklausoma valdyba, galinti užtikrinti skaidrumą ir realią atskaitomybę“, - teigė „Trillium Asset Management“ direktoriaus pavaduotojas Jonas Kronas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS