Filipinuose nuo poliomielito paskiepyta per 1,6 mln. vaikų | Diena.lt

FILIPINUOSE NUO POLIOMIELITO PASKIEPYTA PER 1,6 MLN. VAIKŲ

Per dvi savaites trukusią skiepų kampaniją Filipinuose nuo poliomielito paskiepyta daugiau nei 1,6 mln. vaikų, praneša šalies Sveikatos apsaugos departamentas. Vaikus skiepyti suskubta dėl to, kad nuo rugsėjo šalyje užfiksuoti trys poliomielito atvejai.

Sveikatos apsaugos departamento teigimu, vaikai skiepyti sostinės Manilos teritorijoje ir pietiniame Mindanao regione. Iš viso kampanija turėjo pasiekti 1,8 mln. jaunesnių nei penkerių metų amžiaus vaikų.

„Džiaugiamės dėl tokio didelio tėvų ir globėjų skaičiaus, kurie paskiepijo savo vaikus nuo poliomielito. Tai reiškia, kad dauguma jų įveikė savo nerimą dėl mūsų vakcinų, o tai yra geras ženklas mūsų imunologijos programoms“, – tvirtino sveikatos apsaugos sekretorius Franciscas Duque.

Skiepų kampanija pradėta spalio 14 d., bandant sustabdyti poliomielito plitimą, kuris vėl atsirado šalyje, praėjus 19 metų nuo tada, kai Filipinai buvo paskelbę apie ligos sunaikinimą.

Pirmasis poliomielito atvejis užfiksuotas rugsėjo 19 d. šalies pietuose, liga buvo diagnozuota trejų metų mergaitei. Vėliau pranešta apie netoli Manilos poliomielitu susirgusį penkerių metų berniuką.

Pirmadienį pranešta apie trečią ligos atvejį – ketverių metų amžiaus mergaitė susirgo šalies pietinėje Maguindanao provincijoje.

Nors poliomielitas nėra pagydomas, jam kelią užkerta vakcina. Ši liga retai būna mirtina, tačiau sukelia paralyžių.

Sveikatos apsaugos departamentas iš viso ketina paskiepyti daugiau nei 6,6 mln. vaikų iki penkerių metų amžiaus. Kitas skiepų kampanijos etapas numatytas sausį.

„Išlaikykime šią kampanijos sėkmę ir toliau, kad sustabdytume ligos plitimą ir vėl sunaikintume poliomielitą šalyje“, – sakė F. Duque.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS