Filmo apie carą Nikolajų kūrėjai prašo ištirti religinės organizacijos grasinimą | Diena.lt

FILMO APIE CARĄ NIKOLAJŲ KŪRĖJAI PRAŠO IŠTIRTI RELIGINĖS ORGANIZACIJOS GRASINIMĄ

  • 1

Rusijos kino studija „Rok“ ir režisierius Aleksejus Učitelis generalinei prokuratūrai trečiadienį pateikė prašymą ištirti religinės organizacijos „Krikščioniška valstybė – Šventoji Rusia“ veiklą, nes ji grasino filmo „Matilda“ kūrėjams ir kino teatrams, planuojantiems jį rodyti.

Šioje juostoje, kurios premjera numatoma spalį, vaizduojamas Rusijos caro Nikolajaus II jaunystės romanas su lenke balerina Matylda Krzesinska (Matilda Kšesinska).

Po 1917-ųjų revoliucijos bolševikų žvėriškai nužudytas Nikolajus II ir jo šeimos nariai Ortodoksų Bažnyčios yra paskelbti šventais kankiniais.

„Studija „Rok“ ir Aleksejus Učitelis trečiadienį sakė planuojantys pateikti ieškinį prieš organizaciją „Krikščioniška valstybė – Šventoji Rusia“, kuri grasina ekstremistiniais veiksmais. Tai bus padaryta, kad būtų užkirstas kelias jų ekstremistiniams veiksmams, nes kino teatrai gavo laiškų su grasinimais susidoroti su kino teatrais, kurios ruošiasi tą filmą rodyti“, – naujienų agentūrai „Interfax“ anksčiau trečiadienį sakė kompanijos „Sarafan PR“ atstovai, užsiimantys juostos reklama.

„Filmas ir scenarijus perėjo visus patikrinimo etapus parengiamuoju periodu. Dabar vyksta juostos užbaigimo darbai. Kai ji bus baigta, visi susidomėję asmenys galės ją pažiūrėti ir įsitikinti, kad joje nėra įžeidžiančių momentų. Klausimai dings patys savaime“, – teigė kompanijos atstovai.

Jie pažymėjo, kad Rusijos vyriausybė ir kultūros ministerija iš dalies remia šio filmo populiarinimą ir išleidimą.

Valstybės Dūmos deputatė Natalija Poklonskaja anksčiau kreipėsi į generalinę prokuratūrą ir paprašė atlikti tyrimą dėl minėto filmo. Jos nuomone, „Matildoje“ esama scenų, įžeidžiančių tikinčiųjų jausmus.

Sankt Peterburgo prokuratūra tokį patikrinimą jau buvo atlikusi anksčiau ir jokių įstatymų pažeidimų neaptiko. Tačiau N.Poklonskaja pareiškė norinti išsiųsti pakartotinį prašymą generalinei prokuratūrai.

„Kalbant apie ponią Poklonskają – jos pretenzijose yra daug faktinių klaidų. Neturime pretenzijų jos pasisakymams, norime išsklaidyti jos abejones. Scenarijus vieną kartą jau buvo patikrintas, dabar prireikė dar vieno patikrinimo. Esame pasirengę jį įvykdyti ir įrodyti, kad juostoje nėra jokio tikinčiųjų jausmų įžeidimo“, – nurodė kompanijos atstovai.

Kaip buvo skelbta anksčiau, religinė organizacija „Krikščioniška valstybė – Šventoji Rusia“ kino teatrams išsiuntinėjo laiškų, kuriuose sakoma, kad bet koks plakatas, afiša ar reklaminė skrajutė su informacija apie „Matildą“ bus laikomi mėginimu pažeminti šventuosius ir „Rusijos maidano“ kurstymu.

Autoriai pažadėjo imtis „kovos su beteisiškumu ir beprotybe priemonių“ ir pranešė, kad iš viso kino teatrų direktoriams jų asmeniniais ir juridiniais adresais buvo išsiųsta daugiau kaip tūkstantis laiškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vokas

Niekam cia neidomus tie svetimi carai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS