FTB direktorius sako, kad D. Trumpas neprašė jo prisiekti ištikimybės | Diena.lt

FTB DIREKTORIUS SAKO, KAD D. TRUMPAS NEPRAŠĖ JO PRISIEKTI IŠTIKIMYBĖS

  • 0

FTB direktorius Christopheris Wray (Kristoferis Rėjus) JAV Kongresui ketvirtadienį sakė, kad šalies prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) niekada nepažeidė pavaldumo tvarkos, tiesiogiai su juo nekalbėjo ir neprašė prisiekti ištikimybės.

Ch. Wray taip pat tvirtino, kad D. Trumpas nekalbėjo su juo apie specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) vykdomą tyrimą dėl galimo respublikono kampanijos bendradarbiavimo su Rusija.

Buvęs FTB direktorius Jamesas Comey (Džeimsas Komis) yra sakęs, kad D. Trumpas jo prašė prisiekti prezidentui ištikimybę ir ne kartą su juo kalbėjosi akis į akį.

J. Comey sakė, kad per vieną tokių asmeninių pokalbių D. Trumpas išreiškė viltį, kad jis apsvarstys galimybę nutraukti FTB tyrimą dėl buvusio patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Michaelo Flynno (Maiklo Flino), kuris penktadienį prisipažino melavęs federaliniams pareigūnams apie savo ryšius su vienu Rusijos diplomatu.

Ketvirtadienį per Atstovų rūmų teismo komiteto posėdį Ch. Wray buvo paprašytas pakomentuoti D. Trumpo savaitgalį paskelbtas žinutes socialiniame tinkle „Twitter“, kuriose jis FTB vadina šališka institucija, kurios reputacija „subyrėjo į šipulius“.

„FTB, kurią aš matau, yra dešimtys tūkstančių drąsių vyrų ir moterų, kurie sunkiai dirba, kad žmonės, kurių jie niekada nepažins, būtų saugūs“, – atsakė Ch. Wray.

Pasak FTB direktoriaus, agentūros agentai ir analitikai „yra padorūs žmonės, įsipareigoję aukščiausiems dorumo principams, profesionalumui ir pagarbai“, o agentūros teisėsaugos partneriai ją gerbia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS