G-20 finansų ministrų susitikimas baigėsi tuščiai | Diena.lt

G-20 FINANSŲ MINISTRŲ SUSITIKIMAS BAIGĖSI TUŠČIAI

  • 4

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) derybos Vašingtone ketvirtadienį baigė be bendro komunikato, nes stiprėjanti JAV ir Saudo Arabijos nesantaika sukėlė naują įtampą grupėje, kuri jau ir taip buvo susiskaldžiusi dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Dvidešimties didžiųjų ekonomikų finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai susitiko vykstant Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio banko metiniams susitikimams, o daugiausia dėmesio buvo skirta karui, sparčiai augančia infliacijai ir klimato krizei.

Visgi G-20 nepavyko savo susitikimo pabaigoje paskelbti bendro komunikato, kaip ir per ankstesnius du susitikimus. Pasak vieno šaltinio, Rusijos pareigūnai dalyvavo vaizdo ryšio priemonėmis.

Nepaisant sutarimo trūkumo, pareigūnai pažymėjo, kad G-20 tebėra naudingas forumas, tuo tarpu valstybių ir vyriausybių vadovai kitą mėnesį susitiks Indonezijos saloje ir provincijoje Balyje.

„Visos šalys narės pabrėžė, kad labai svarbu ir toliau išlaikyti G-20 kaip pagrindinį ekonominį bendradarbiavimo forumą“, – spaudos konferencijoje teigė Indonezijos finansų ministrė Sri Mulyani Indrawati (Šri Muljani Indravati), kurios šalis šiemet pirmininkauja G-20.

Ministrė pripažino, kad grupė susiduria su „daugybe iššūkių“ ir „požiūrių skirtumų“, „stiprėjančiais geopolitiniais konfliktais bei karu Ukrainoje, kuris paaštrino ir pablogino ekonominę situaciją“.

Vokietijos finansų ministras Christianas Lindneris (Kristianas Lindneris) prieš susitikimą pareiškė, kad „geriau turėti forumą, kuriame būtų galima kalbėti, nei jokio forumo“.

„Net jei yra skirtingų nuomonių – įskaitant tas, kurių nepalaikote, o kai kurių net ir nesuprantate – tai vis tiek tai yra geras forumas pokalbiui“, – žurnalistams sakė Ch. Lindneris.

„Galėtume parengti komunikatą, kuriame neminimas karas Ukrainoje, bet mes nenorime komunikato, kuriame problemos būtų slepiamos po kilimu“, – naujienų agentūrai AFP teigė su diskusijų eiga susipažinęs šaltinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nėra prasmės

Kur du pešasi, laimi kinai. Kur neranda sutarimo 20, laimės aborigenai ar kokia Laptevo pajūrio taurelė. Ko čia dar jaudintis? Ruoškitės garbinti kinus, jų kultūrą, mokykitės gaminti kinų virtuvės patiekalus. Nauja valdžia bus. Kinijos komunistų partija. Ar dar kas neaišku? Dar norite vis savo nušiurusius verslus tęsti? Dar mažai namų ir sodybų, butų, miškų prisigrobstėt? Niu niu niu. Kiniečiai gerai skaičiuoja. Kiekvienam po du kvadratinius metrus ur darbo diena, trunkanti 14 valandų, šešios tokios darbo dienos per savaitę. Algis nebus, nes per 32 metus visi apsiriję ar narkašai. Gausit nemokamą metadoną. Ir viskas.

ogi

ko gero svab spausdinimo masina remonte o gal naujas klises lieja naujoms babkems dolco pakaitalus tai extrasensai nesutaria koki siboli iremint i naujus banknotus ir tai ne musu bedos beda ta kad kad kgb statytiniai lengva ranka nurase lita kai lenkai zloto neatsisake taip iki siu dienu griaunami valstybes pamatai kuriu dar ir nebuvo nes si saika juos pardave zydams berijos andropovo dusansky palikuonims nkvd stribu saikai ???===

n e s u s i t a r ė, nes

VAKARUOSE sparčiai mažėja ŠAIBOS , kurių liko tik ant KIBIRO dugno--o be šaibų , bet kokia politika yra POPULISTINĖ-, tuščia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS