Gazos karas: JT vadovas ragina JT Saugumo Tarybą veikti | Diena.lt

GAZOS KARAS: JT VADOVAS RAGINA JT SAUGUMO TARYBĄ VEIKTI

JT generalinis sekretorius António Guterresas paragino Saugumo Tarybą skubiai imtis veiksmų, kad būtų išvengta humanitarinės katastrofos Gazos Ruože.

Laiške Saugumo tarybai jis trečiadienį pirmą kartą nuo savo kadencijos pradžios 2017 m. rėmėsi JT chartijos 99 straipsniu, kuris generaliniam sekretoriui suteikia galimybę atkreipti Saugumo Tarybos dėmesį į „bet kokį klausimą, kuris, jo nuomone, gali kelti pavojų tarptautinės taikos ir saugumo užtikrinimui“.

„Raginu Saugumo Tarybos nares daryti spaudimą, kad būtų užkirstas kelias humanitarinei katastrofai, – sakoma laiške. – Kartoju, kad būtinos humanitarinės paliaubos. Tai skubu. Reikia apsaugoti civilius gyventojus nuo didesnių kančių“.

Anot Jungtinių Tautų, A. Guterresas nusprendė pasiremti JT chartijos 99 straipsniu dėl daugybės Gazos Ruože ir Izraelyje per palyginti trumpą laiką žuvusių žmonių. JT istorijoje taip iki šiol yra nutikę labai retai. Taip generalinis sekretorius savo raginimui simboliškai suteikia didesnę reikšmę, tačiau tiesioginių padarinių tai neturi.

Paprastai Saugumo Tarybos narės pačios sprendžia, kas, jų nuomone, kelia grėsmę pasaulio taikai ir todėl turi būti įtraukta į darbotvarkę.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Impotencinė

Organizacija, kurią reikia apvalyti nuo smirdančių parazitų, reikia dėkoti Izraeliui, už kovą prieš teroristus.

Spenius

Šneka vėjus kaip jo giminaitis Bidenas!!! Žydai yra Šaunuoliai o murzius pelestincus reikia naikint kaip smirdancius parazitus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS