„Gazprom“ pradeda tiesti „Nord Stream 2“ dujomis aprūpinsiantį vamzdyną | Diena.lt

„GAZPROM“ PRADEDA TIESTI „NORD STREAM 2“ DUJOMIS APRŪPINSIANTĮ VAMZDYNĄ

  • 5

Rusijos koncernas „Gazprom“ pradeda tiesti gamtinėmis dujomis būsimą eksporto dujotiekį „Nord Stream 2“ per Baltijos jūrą aprūpinsiantį vamzdyną „Griazovec – KS Slavianskaja“.

Šiems metams numatytos investicijos šiam 80 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo, 870 kilometrų ilgio dujotiekiui, kuris turės aštuonias perpumpavimo stotis, gali būti padidintos nuo 1,6 mlrd. iki maždaug 30 mlrd. rublių (435 mln. eurų), agentūrai „Interfax“ pranešė šaltinis iš koncerno „Gazprom“ vadovybės.

1224 kilometrų ilgio dujotiekis „Nord Stream“ iš Rusijos per Baltijos jūrą iki Vokietijos pradėjo veikti prieš daugiau nei penkerius metus. Pagal Rusijos dujų giganto, kontroliuojančio trečdalį Europos dujų rinkos, inicijuotą „Nord Stream 2“ projektą šio vamzdyno metinis pralaidumas išaugtų dukart iki 120 mlrd. kubinių metrų. Dvi papildomas dujotiekio gijas tikimasi pradėti tiesti 2018-ųjų balandį ir projektą užbaigti iki 2019 metų pabaigos.

„Gazprom“ ir jo partneriai šiame projekte, tarp kurių yra Vokietijos „Wintershall“ ir „Uniper“, Austrijos OMV“, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“, leidimus tiesti naujas dujotiekio gijas greta jau veikiančių privalo gauti iš Vokietijos, Danijos, Švedijos, Suomijos ir Baltijos šalių.

Pritarimas būtinas ir iš Europos Komisijos, kuri ne kartą atvirai reiškusi abejones dėl „Nord Stream 2“ suderinamumo su Europos Sąjungos energetinio saugumo strategija, siekia mandato deryboms su „Gazprom“ dėl šio projekto.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

šiaip

prisimenu garsius žodžius-Ivano neprileisime prie vamzdžio.Ivanas išsigando ir bėga nuo mūsų,o šiaip ,jei neapsirinku,dabar mokame už tą indepedent ar kaip į metus po 60 milijonų eurų?Svarbu nuo Rusijos politiškai nepriklausyti,o kam tos vargo pelės,gyventojai eiliniai,supranta svarbu laisvė nuo rusų,nors 27 metai mes laisvi,o vokiečiai,olandai ,prancūzai...nesupranta kad reikia bėgti nuo rusų kuo toliau,mat nori rūpintis visa šalies ekonomika,kad būtų pigiau,neklauso Baltijos tigrų patarimų..

Anonimas

jei ne parazitas landzbergis,tai tos dujos būtų tekėję per lietuvą,kiek lietuvos žmonių būtų darbo turėję ir dujos būtų lietuvai nieko nekainavę,kodėl gi loietuvoje už tai neatsako suknistas ožys,jį tarybiniais metais būtų už barzdos pakorę,kaip sabotažnyką

taigi

> tai Chocholai tik vagia, kol cirkas buvo prorusiškai, tai į vagystes buvo žiūrima su pakantumu ,o dabar.... negi leisi laukiniams toliau vogti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS