„Gazprom“ vadovas: daugiau nei 20 proc. dujotiekio „Nord Stream 2“ jau nutiesta | Diena.lt

„GAZPROM“ VADOVAS: DAUGIAU NEI 20 PROC. DUJOTIEKIO „NORD STREAM 2“ JAU NUTIESTA

  • 3

„Gazprom“ jau nutiesė daugiau nei 20 proc. dujotiekio „Nord Stream 2“, o darbai vyksta pagal planą, žurnalistams po trišalių derybų tarp Rusijos, Ukrainos ir ES dėl dujų tranzito sakė dujų koncerno vadovas Aleksejus Mileris.

„Darbai vyksta pagal planą, jau nutiesta daugiau nei 20 proc. naujojo jūrinio dujotiekio“, - teigė A. Mileris.

Pagal planus, dvi „Nord Stream 2“ šakos turi būti nutiestos iki šių metų pabaigos. Bendra dujotiekiu tiekiamų dujų apimtis sudarys 55 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.

„Nord Stream 2“ siekiama apeiti tranzitines valstybes - Ukrainą, Baltarusiją, Lenkiją, Baltijos šalis ir kitas Rytų Europos valstybes.

Anksčiau A. Mileris tikino, kad statybos planų įgyvendinimas leis kalbėti apie dujų tiekimo „Nord Stream 2“ pradžią nuo 2020-ųjų sausio 1 d.

Dujotiekio statybos rangovas yra bendrovė „Nord Stream 2 AG“, kurios vienintelis akcininkas yra „Gazprom“. Tuo tarpu Rusijos koncerno partneriai Europoje - „Wintershall“, „Uniper“, OMV, „Engie“ ir „Royal Dutch Shell“ - finansuos 50 proc. projekto.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

zelemunčikas

O,kas iš to paprastam rusui?Šviesi ateitis?Valgyt gi šiandien norisi.

kaip

rusai tiekė iki šiol dujas visiems, taip ir tieks, o kacholai kaip jų dujas reversu , taip ir pirks, bet vogti tikrai jau negalės

Kaunietė

Šaunuoliai Neklauskit amerikonų spaudimo!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS