Gelbėjimo laivu „Aquarius“ plaukiantys migrantai bus paskirstyti keturioms šalims | Diena.lt

GELBĖJIMO LAIVU „AQUARIUS“ PLAUKIANTYS MIGRANTAI BUS PASKIRSTYTI KETURIOMS ŠALIMS

  • 5

Gelbėjimo laivo „Aquarius“ plukdomus 58 migrantus laikinai priims Malta, o iš ten jie bus paskirstyti Prancūzijai, Vokietijai, Portugalijai ir Ispanijai.

Taip nuspręsta kelioms Europos šalims sudarius susitarimą, padėjusį išspręsti naujausią ginčą dėl Viduržemio jūroje išgelbėtų žmonių likimo.

Migrantai „bus išlaipinti atviroje jūroje“, iš Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos posėdžio Niujorke tviteryje pranešė Maltos premjeras Josephas Muscatas.

Jie bus nugabenti į Maltą ir „nedelsiant paskirstyti“ keturioms juos priimti sutikusioms šalims, savo ruožtu informavo Maltos vyriausybės atstovas.

„Operacija įvyks, kai tik bus įmanoma ją įgyvendinti logistiniu požiūriu“, - pridūrė atstovas.

Tarp Prancūzijos nevyriausybinei organizacijai „SOS Mediterranee“ priklausančiame laive „Aquarius“ šiuo metu esančių migrantų yra 17 moterų ir 18 nepilnamečių. Jie išsekę ir patiria didelį stresą, teigia organizacija.

Prancūzija sutiko priimti 18, Vokietija ir Ispanija - po 15, o Portugalija - 10 migrantų.

„SOS Mediterranee“ anksčiau šią savaitę pranešė, kad po to, kai populistinė Italijos vyriausybė atsisakė priimti „Aquarius“, „vienintelė laivui likusi išeitis“ buvo plaukti į Prancūzijos Marselio uostą.

Tačiau Prancūzija pareiškė nenorą priimti šį laivą, teigdama, kad jis turėtų prisišvartuoti artimiausiame saugiame uoste.

Panaši krizė buvo kilusi rugpjūtį, kai po ilgų ginčių laivo „Aquarius“ išgelbėtus migrantus pasidalijo penkios šalys.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

M

Naikinama Europa

to Kaunietis

Greiciau jie tave i ZOO-soda igrus. Uz ju valdzia stovi ! O kas uz taves ??

Kaunietis

Galetume ir mes priimti i kauno zoologijos soda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS