„Google“ Ispanijoje atidarė savo didžiausią Europoje kibernetinio saugumo centrą | Diena.lt

„GOOGLE“ ISPANIJOJE ATIDARĖ SAVO DIDŽIAUSIĄ EUROPOJE KIBERNETINIO SAUGUMO CENTRĄ

  • 0

JAV technologijų milžinė „Google“ trečiadienį atidarė didžiausią kibernetinio saugumo centrą Europoje ir įspėjo, kad kibernetinės atakos darosi vis dažnesnės ir gali trikdyti politines sistemas.

„Google“ pranešė, kad po metus trukusių derybų su politikais atidarė naująjį centrą Ispanijos pietiniame Malagos mieste.

Europos Sąjunga ir technologijų milžinė įspėjo, kad Maskvos plataus masto invazija į Ukrainą rodo, jog naudojant įvairias kibernetines priemones galima destabilizuoti demokratines valstybes.

„Google“ pasaulinių reikalų vadovas Kentas Walkeris (Kentas Vokeris) žurnalistams sakė, kad per praėjusius metus kibernetinių atakų skaičius išaugo 38 proc. ir tampa vis agresyvesnis.

Jis pabrėžė, kad siekiant užkirsti kelią šioms grėsmėms reikia tarptautinio bendradarbiavimo.

Europos Parlamento pirmininkės pavaduotoja Dita Charanzova (Dita Čaranzova) vaizdo pranešime teigė, kad kasdien parsisiunčiama apie 230 tūkst. kenkėjiškų programų.

„Neabejojame, kad Europos rinkimai taps dezinformacijos ir kibernetinio kišimosi taikiniu“, – nurodė ji.

„Google“ nurodė, kad Malagoje įsikurs ekspertai, kurie kurs kovos su kibernetinėmis grėsmėmis priemones. Technologijų milžinė jau turi kibernetinio saugumo centrus Miunchene ir Dubline.

Taip pat bus rengiami mokymai pareigūnams, įmonėms ir nevyriausybinėms organizacijoms.

„Google“ jau ne vienerius metus stiprina savo kibernetinio saugumo pajėgumus.

Prieš dešimtmetį ji įsigijo Malagoje įsikūrusį startuolį „VirusTotal“, kuris dabar turi vieną didžiausių pasaulyje kenkėjiškų programų duomenų bazių.

Praėjusiais metais ji už daugiau nei 5 mlrd. dolerių (4,6 mlrd. eurų) įsigijo JAV kibernetinio saugumo įmonę „Mandiant“. Tai vienas didžiausių „Google“ pirkinių 2022-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS