Grupės „Eagles of Death Metal“ ir „U2“ surengė jaudinantį koncertą Paryžiuje | Diena.lt

GRUPĖS „EAGLES OF DEATH METAL“ IR „U2“ SURENGĖ JAUDINANTĮ KONCERTĄ PARYŽIUJE

  • 0

Amerikos roko grupė „Eagles of Death Metal“, kurios nariai praeitą mėnesį liko gyvi per džihadistų ataką Paryžiaus salėje, kurioje jie koncertavo, pirmadienio vakarą surengė jaudinamą pasirodymą Prancūzijos sostinėje kartu su airių grupe U2.

„Iš jų buvo atimta scena prieš tris savaites, o šį vakarą mes norėtume jiems pasiūlyti saviškę“, – sakė U2 lyderis Bono, apkabinęs baltą kostiumą vilkintį „Eagles of Death Metal“ pagrindinį vokalistą Jesse'ą Hughesą (Džesą Hjuzą), o po to abu atliko Patti Smith dainą „People Have The Power“ („Žmonės turi galią“).

Per jaudinamą koncertą arenoje „AccorHotels“, kurioje buvo dažnai minimi per atakas Paryžiuje lapkričio 13 dieną žuvę 130 žmonių, Bono pareiškė: „Taip pat turime pagalvoti apie teroristų šeimas... Žinau, kad tai dabar sunku.“

Dainininkas pridūrė, kad tie žmonės irgi neteko savo artimųjų dėl „ideologijos, kuri yra gražios islamo religijos iškraipymas“.

Šie Bono komentarai nuskambėjo po vieno iš įsimintiniausių koncerto epizodų, kai didžiulis ekranas nušvito Prancūzijos vėliavos spalvomis – raudona, balta ir mėlyna – ir įsižiebė Paryžiaus atakų aukų vardai, U2 vokalistui atliekant Jacques'o Brelio (Žako Brelio) jaudinančią dainą „Ne me quitte pas“ („Nepalik manęs“).

Sausakimša 16 tūkst. vietų salė iškart nuščiuvo, kai pasigirdo U2 himnu tapusi daina „Sunday Bloody Sunday“, kurioje dažnai kartojami žodžiai „Can't believe the news today“ („Negaliu patikėti šiandienos naujienomis“).

Bono: nesulauksit mūsų neapykantos

„Ar norite bijoti, įtariai žvelgti į kitus piliečius, nusigręžti nuo savo kaimynų?“ – klausė Bono, pasisakydamas už toleranciją vėliau per koncertą.

„Jūs nesulauksit mūsų neapykantos“, – tęsė jis, cituodamas laišką, kurį Antoine'as Leiris (Antuanas Leri), netekęs žmonos per ataką koncertų rūmuose „Bataclan“, adresavo žudikams.

90 žmonių žuvo toje arenoje Paryžiaus rytiniame rajone per didžiausią iš tą vakarą surengtų atakų, kai „Eagles of Death Metal“ buvo bepradedą savo šou.

Gerbėjams spėliojo, ar ta Kalifornijos roko grupė bus pakviesta į U2 koncertą, kai airių grupė praeitą savaitę užsiminė apie „ypatingus svečius, kurie dalyvaus dviejuose koncertuose Paryžiuje, surengtuose vietoje šou, kurie buvo atšaukti tuojau po atakų.

„Mylime jus visus – mes niekada neatsisakysime rokenrolo“, – sakė J.Hughesas, išėjęs į sceną su savo grupe koncerto pabaigoje.

U2 turėjo koncertuoti „AccorHotels“ arenoje lapkričio 14-15 dienomis, bet tie pasirodymai buvo atšaukti po virtinės šaudynių ir mirtininkų sprogdintojų atakų.

Po koncerto išeinantys gerbėjai pakiliai kalbėjo apie viltį, kurią jiems suteikė šis šou „tokiu traumos metus“. Kai kurie pritarė Bono pareiškimams apie užpuolikų šeimas.

„Tai pasakyti buvo drąsu ir sunku, bet jis buvo teisus“, – sakė Andreas Hanselmannas (Andrėjas Hanselmanas), atvykęs iš Ciuricho. Jo sesuo Caroline (Karolinė) pritarė, kad dabar labiau negu bet kada „mums reikia parodyti, kas yra žmogiškumas“.

Nebijojo kalbėti

Tačiau 42 metų paryžietė Sandrine Vesset (Sandrin Vesė) sakė, kad kai kuriuos tie žodžiai tikriausiai pribloškė.

„Galbūt daugeliui žmonių tai yra per anksti, bet, žinoma, jis teisus. Mes dabar kenčiame, o jie mums suteikė daug vilties ir stiprybės – ypač Bono, kai jis jis pasakojo, kaip neteko savo motinos būdamas 14-metis“, – aiškino ji.

S.Vesset negailėjo pagyrimų U2 aktyvizmui, pabrėždama, kad „jie nebijojo kalbėti apie karą Sirijoje ir pabėgėlius, atvykstančius į Europą“.

Vienas iš labiausiai sukrečiančių atvaizdų, parodytų per tą koncertą, buvo Europos Sąjungos vėliava, perteikta kaip nuskendę migrantai, plūduriuojantys ratu mėlynos Viduržemio jūros paviršiuje.

Į savo dainos „In the Name of Love“ žodžius U2 taip pat įpynė frazę „One boy washed up on an empty beach“ („Vienas berniukas, išmestas į tuščia paplūdimį“, turėdama omenyje mažametį sirą Aylaną Kurdi (Ailaną Kurdį), kuris nuskendo, jo šeimai mėginant pasiekti Graikiją.

GALERIJA

  • Grupės „Eagles of Death Metal“ ir „U2“ surengė jaudinantį koncertą Paryžiuje
  • Grupės „Eagles of Death Metal“ ir „U2“ surengė jaudinantį koncertą Paryžiuje
  • Grupės „Eagles of Death Metal“ ir „U2“ surengė jaudinantį koncertą Paryžiuje
  • Grupės „Eagles of Death Metal“ ir „U2“ surengė jaudinantį koncertą Paryžiuje
  • Grupės „Eagles of Death Metal“ ir „U2“ surengė jaudinantį koncertą Paryžiuje
  • Grupės „Eagles of Death Metal“ ir „U2“ surengė jaudinantį koncertą Paryžiuje
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS