Gruzijos premjeras netikėtai atleido užsienio reikalų ministrę T. Beručašvili | Diena.lt

GRUZIJOS PREMJERAS NETIKĖTAI ATLEIDO UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRĘ T. BERUČAŠVILI

  • 0

Gruzijos premjeras Iraklijus Garibašvilis pirmadienį netikėtai atleido savo užsienio reikalų ministrę ir vietoje jos paskyrė ekonomikos ministrą, o šis žingsnis sukėlė susirūpinimą dėl vyriausybės skaidrumo.

Analitikai ir opozicijos politikai sakė, kad šalies diplomatijos vadovės atleidimas iš pareigų pabrėžė skaidrumo stoką priimant politinius sprendimus Gruzijoje.

„Tamar Beručašvili užsienio reikalų ministro poste pakeis ekonomikos ministras Georgijus Kvirikašvilis“, – per spaudos konferenciją pranešė I.Garibašvilis.

Premjeras nepaaiškino, kodėl pašalino T.Beručašvili, kurią paskyrė vadovauti Užsienio reikalų ministerijai prieš mažiau nei metus – pernai lapkritį.

Ją pakeisiantis G.Kvirikašvilis yra technokratas, neturintis jokios patirties diplomatijoje.

Tuo tarpu atsilaisvinusį ekonomikos ministro postą užims Tbilisio vicemeras Dimitrijus Kumsišvilis, nurodė premjeras.

Opozicinio Jungtinio nacionalinio judėjimo (JNJ) vadovas Giga Bokerija sakė naujienų agentūrai AFP, kad „mažai svarbu“, kokie asmenys dirba Gruzijos ministrų postuose.

„Šalis valdoma vienintelio niekam neatskaitingo asmens“, – skundėsi jis.

Ministrų kabineto sudėtis išliko beveik nepakitusi nuo 2012 metų, kai į valdžią šalyje atėjo milijardierius verslininkas Bidzina Ivanišvilis ir jo koalicija „Gruzijos svajonė“.

B.Ivanišvilis 2013 metais atsistatydino iš premjero pareigų ir paskyrė įpėdiniu savo protežė I.Garibašvilį, tačiau daugelis įsitikinę, kad tas magnatas išliko užkulisiniu vadovu 3,7 mln. gyventojų turinčioje Kaukazo šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS