H. Clinton sarkastiška „Twitter“ replika paminėjo skausmingą sukaktį | Diena.lt

H. CLINTON SARKASTIŠKA „TWITTER“ REPLIKA PAMINĖJO SKAUSMINGĄ SUKAKTĮ

  • 1

JAV prezidento rinkimus pernai lapkritį pralaimėjusiai Hillary Clinton (Hilari Klinton) šeštadienį buvo priminta, kad lygiai prieš metus tuometinis Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey (Džeimsas Komis) pranešė atnaujinąs tyrimą dėl jos elektroninių laiškų.

„O, negi tai šiandien?“ – socialiniame tinkle „Twitter“ sarkastiškai replikavo buvusi Demokratų partijos kandidatė, atsakydama į rinkimų rezultatų prognozuotojo Nate Silverio (Neito Silverio) žinutę, kad pernai spalio 28 dieną FTB direktorius paskelbė apie sprendimą, kuris „galbūt nulėmė“ prezidento rinkimų baigtį.

J. Comey tą dieną informavo Kongresą, kad atnaujinamas biuro tyrimas dėl privataus elektroninio pašto serverio naudojimo, kai H. Clinton dirbo valstybės sekretore. Prieš kelis mėnesius direktorius buvo paskelbęs, kad tyrimo metu nebuvo rasta jokių nusikalstamos veikos įrodymų.

Tyrimas buvo atnaujintas, nes vieno buvusio kongreso nario nešiojamame kompiuteryje buvo aptikta H. Clinton laiškų, kuriuose buvo įslaptintos informacijos.

H. Clinton pareiškė, kad J. Comey sprendimas, priimtas likus vos 10 dienų iki prezidento rinkimų, buvo vienas pagrindinių veiksnių, nulėmusių jos pralaimėjimą Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui). „Jei rinkimai būtų įvykę spalio 27-ąją,  aš būčiau jūsų prezidentė,“ – sakė ji.

Vis dėlto J. Comey tvirtina, kad jo sprendimas buvo teisingas ir kad, jei reikėtų, vėl jis padarytų ta patį.

Už demokratę H. Clinton balsavo beveik 3 mln. rinkėjų daugiau nei už D.Trumpą, tačiau respublikonų kandidatas laimėjo rinkimus, nes gavo daugiau balsų Rinkikų kolegijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gamta

pralosusi sene nerimsta ir tiek matyt vyriokui nieks oralinio nedaro

SUSIJUSIOS NAUJIENOS