„Hamas“ ir Palestinos išsivadavimo organizacija sveikina trijų šalių sprendimą pripažinti Palestiną | Diena.lt

„HAMAS“ IR PALESTINOS IŠSIVADAVIMO ORGANIZACIJA SVEIKINA TRIJŲ ŠALIŲ SPRENDIMĄ PRIPAŽINTI PALESTINĄ

  • 4

Palestinos išsivadavimo organizacija (PIO) ir palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ trečiadienį sveikino Airijos, Norvegijos ir Ispanijos sprendimą pripažinti palestiniečių valstybę.

Ispanijos, Norvegijos ir Airijos premjerai trečiadienį pareiškė, kad jų šalys gegužės 28-ąją pripažins Palestinos valstybingumą.

„Laikome tai svarbiu žingsniu siekiant patvirtinti mūsų teisę į savo žemę“, – sakoma „Hamas“ pareiškime. Jame visos šalys raginamos „pripažinti mūsų teisėtas valstybines teises“.

Su Izraeliu daugiau kaip septynis mėnesius kovojančios „Hamas“ pareigūnas Bassemas Naimas (Basemas Naimas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad minimą trijų Europos šalių žingsnį paskatino palestiniečių „drąsus pasipriešinimas ir legendinė tvirtybė“.

„Manome, kad tai bus tarptautinės pozicijos palestiniečių klausimu lūžio taškas“, – pridūrė jis.

PIO, kurią tarptautinė bendrija laiko vienintele teisėta palestiniečių atstove, Airijos, Norvegijos ir Ispanijos sprendimą pavadino istoriniu.

Tai „istoriniai momentai, kai laisvasis pasaulis švenčia pergalę dėl tiesos ir teisingumo“, socialiniame tinkle „X“ parašė PIO vykdomojo komiteto generalinis sekretorius Husseinas al Sheikhas (Huseinas Šeichas).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Laisvė

Laisvė Palestinai! Jau 140 valstybių pripažino Palestiną, Lietuva kaip visada bus paskutiniai Europos pagonys, kuriems Kosovo provincijos nepriklausomybė svarbesnė.

tik???

o kur tie 2 monarhai anksciau buvo ? gal lauke vati kans leiedymo matomai jaucia jav staigu politpokyti ir /derina nauja kaili/ pagal isverstaskuriu aplikybes =0

Pripažino tai pripažino

tik klausimas ,kokioje teritorijoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS