„Huawei“: esame pasiruošę bendradarbiauti su Lenkija | Diena.lt

„HUAWEI“: ESAME PASIRUOŠĘ BENDRADARBIAUTI SU LENKIJA

Kinijos telekomunikacijų milžinas „Huawei“ yra pasiruošęs bendradarbiauti su Lenkijos valdžia atkuriant pasitikėjimą bendrove šalyje, pareiškė „Huawei“ JAV saugumo direktorius Andy'is Purdy'is, praneša „Reuters“.

Vienas „Huawei“ Europos padalinio vadovų Georgas Mayeris spaudos konferencijoje Varšuvoje pritarė A. Purdy'ui ir patikino, kad „Huawei“ pardavimai Lenkijoje nemažėja.

„Nematome „Huawei“ įrangos Lenkijoje pardavimų sumažėjimo, tačiau jei situacija tęsis, mūsų verslas tikrai bus paveiktas“, - sakė G. Mayeris.

Tuo tarpu Kinija toliau reiškia nepasitenkinimą kaltinimais „Huawei“. Užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovė spaudai Hua Chunying rėžė, esą „Huawei“ kritikai neteisėtai grasina įmonei ir piktnaudžiauja galiomis „užspausti Kinijos bendrovių teises ir interesus“.

Sausį Lenkijos teisėsauga sulaikė kiną „Huawei“ darbuotoją ir buvusį Lenkijos saugumo pareigūną dėl kaltinimų šnipinėjimu. Kaip tikino „Reuters“ šaltiniai, Lenkijos vyriausybė svarsto uždrausti „Huawei“ diegti 5G mobiliojo ryšio tinklus šalyje dėl nerimo, kad „Huawei“ gali pasinaudoti technologijos šnipinėjimui Pekino naudai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS