Į JAV keliaujantis migrantų karavanas pasiekė Meksiką | Diena.lt

Į JAV KELIAUJANTIS MIGRANTŲ KARAVANAS PASIEKĖ MEKSIKĄ

Apie 1 700 migrantų iš Centrinės Amerikos, keliaujančių JAV kryptimi, pasiekė Meksikos sostinę Meksiką. Vadinamojo migrantų karavano avangardas su žmonėmis iš Hondūro, Gvatemalos ir Salvadoro buvo priimti viename Meksiko stadionų. Nuo čia iki JAV sienos dar yra per 700 km.

Daugiau kaip tūkstantis migrantų tuo tarpu susirinko Puebloje, esančioje už 125 km į pietvakarius nuo Meksikos, kad iš čia drauge patruktų į sostinę. Žmonės daugiausiai keliauja pėsčiomis, jie savo šalis paliko dėl skurdo ir nusikalstamumo.

Apie 2 000 žmonių dar yra pakeliui iš piečiau esančios Oachakos į Pueblą. Jie pasidalijo į mažesnes grupeles, kai Verakruso regiono vyriausybė atšaukė savo pažadą skirti migrantams 150 sunkvežimių, kurie nuvežtų juos į Meksiką. Minėtas ruožas dėl narkotikų kartelių, dažnai puldinėjančių keliautojus, vyravimo yra labai pavojingas.

Dar dvi pabėgėlių grupės yra Pietų Meksikos Čiapo provincijoje. Viena 1 500 hondūriečių grupė įveikė 180 km atstumą nuo sienos su Gvatemala, kita su 2 000 žmonių iš Salvadoro sekmadienį buvo nuo Meksikos sienos tik per 40 km.

Migrantai bėga nuo skurdo ir smurto savo gimtosiose šalyse. Meksike jie su žinybomis ir civilinės visuomenės atstovais nori aptarti savo padėtį ir nuspręsti dėl tolesnio kelio. Trumpiausiu maršrutu JAV pasienis Teksase yra už 1 000 km. Tačiau šis ruožas yra pavojingas. Saugesnis kelias Kalifornijos kryptimi driekiasi 2 800 km.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, turėdamas omenyje migrantų karavaną, savaitgalį kalbėjo apie „invaziją“.

GALERIJA

  • Į JAV keliaujantis migrantų karavanas pasiekė Meksiką
  • Į JAV keliaujantis migrantų karavanas pasiekė Meksiką
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Istorijos studentai

Mes , baltoji civilizacija , sukūrėme gerovės oazes Š .Amerikoje , V . Europoje , Australijos-N . Zelandijos regione . Privalome save ginti .Nes indėnai , musulmonai ar juodieji mus suvirškintų , o ekonomiką sugriautų . Vienas iš tvirtų pavyzdžių : užvaldė , išsidalino , pragėrė juodieji Zimbabvės baltųjų klestinčius ūkius . Griuvo ekonomika . Infliacija 1000 proc .

...

Mečetėmis amerikontus kapos kaip kad kažkada šie indėnus dubasino?..

Vakarai ir vel mega

Bega nuo skurdo Juk patys ji ir sukure. Kartu su SSSR state komunizma. Kol rusai duodavo pinigu dar siek tek laikesi. o dabar reikia patiems stengtis. Kur buvo isikisusi Rusija visur prasideda bedos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS