Į Kiprą laivu atplaukė daugiau kaip 140 migrantų | Diena.lt

Į KIPRĄ LAIVU ATPLAUKĖ DAUGIAU KAIP 140 MIGRANTŲ

  • 6

Kipro pakrančių apsaugos laivai pirmadienį į krantą netoli Pafo kurorto nulydėjo laivą su daugiau kaip 140 migrantų – manoma, sirų, kurių daugiau kaip pusė yra moterys ir vaikai.

143 migrantai, tarp kurių yra 31 moteris ir 50 vaikų, sakė, kad išplaukė iš Turkijos Mersino uosto ir kad kiekvienas sumokėjo iki 2 000 dolerių (1,8 tūkst. eurų), pranešė policija.

Vienas asmuo buvo areštuotas kaip įtariamas nelegalaus žmonių pervežimo vykdytojas. Migrantus rengiamasi priimti į priėmimo centrą netoli sostinės Nikosijos.

Europos Sąjungai priklausantis Kipras, esantis Viduržemio jūroje 160 km nuo Sirijos kranto, su masiniu atvykstančių migrantų srautu, tokiu kaip Turkijoje ir Graikijoje, nesusidūrė.

Tačiau nuo 2014 metų rugsėjo salą pasiekė daugiau kaip tuzinas migrantų laivų, kuriais atplaukė daugiau kaip 1 100 migrantų, įskaitant naujausius atvykėlius.

Pafo pakrantės tapo nelegalaus žmonių pervežimo iš Turkijos organizatorių taikiniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

krikshcionis

pas mus near dziungliu . kokiuose medziuose isikurs atvyke zmogbezdziones??? arabija ten pat ir Alllachas ten pat ...ka veiks bezdziones krikshcioniskoje salyje????

Tylioji Europos okupacija

O kaip kitaio juos pavadinti ? Juos vilioja pašalpos,mūsų europiečių sukurta socialinė gerovė.Kurta šimtmečiais.A šitie nori tai dykai gaut.Ar šiuo atveju neskriaudžiame vietinių ilgai Europij dirbusių piliečių ? Pensijos nebekils ,gal net mažės,kainos augs.O kur išlaidos atvykėlių getams išlaikyt?Jei net Inndijos gyventojas pritupia ir padaro tai gatvėj.....ką tada apie šiuos ekon.atbėgėlius sakyt.

To nebesuprantu

Tai visa Afrika i Europa.Ka mano musu perlamentarai?Nejaugi mano pakeisti Europos rase?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS