Indijos miestai – labiausiai užteršti pasaulyje | Diena.lt

INDIJOS MIESTAI – LABIAUSIAI UŽTERŠTI PASAULYJE

Indija dominuoja labiausiai užterštų pasaulio miestų 2018 metais sąraše. Tarp 30 labiausiai užterštų pasaulio miestų patenka 22 Indijos miestai, o Naujasis Delis vėl pripažintas labiausiai užteršta pasaulio sostine, rodo „Greenpeace“ ataskaita.

Ataskaitoje apie aplinkos oro kokybę pasaulyje pateikiama, kad 2018 metais labiausiai pasaulyje užterštas miestas buvo Gurugramas (Indija). Tuo tarpu Indijos sostinei Naujajam Deliui bendrame labiausiai užterštų pasaulio miestų sąraše atiteko 11-oji vieta.

Feisalabado miestui Pakistano šiaurės rytuose teko trečioji vieta, Lahorui - 10-oji, o Bangladešo sostinė Daka atsidūrė 17-oje vietoje. Tarp 30 pasaulio miestų su nešvariausiu oru taip pat pateko Kinijos miestai Hotanas ir Kašgaras.

Tarp sostinių aukščiausias vietas užėmė Naujasis Delis, Daka (Bangladešas) ir Kabulas (Afganistanas). Bosnijos ir Hercegovinos sostinė Sarajevas pripažintas labiausiai užterštu Europos miestu.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) skaičiavimais, dėl užteršto oro poveikio sveikatai kasmet pasaulyje apie 7 mln. žmonių miršta pirma laiko.

GALERIJA

  • Indijos miestai – labiausiai užteršti pasaulyje
  • Indijos miestai – labiausiai užteršti pasaulyje
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS