Indonezijos rinkimuose dalyvauja „Michailas Gorbačiovas“ | Diena.lt

INDONEZIJOS RINKIMUOSE DALYVAUJA „MICHAILAS GORBAČIOVAS“

  • 0

Indonezijos rinkimuose, įvyksiančiuose kitą savaitę, kaip kandidatas dalyvauja „Michailas Gorbačiovas“, bet tai ne tas pats buvęs Sovietų Sąjungos lyderis, padėjęs užbaigti Šaltąjį karą.

32 metų indoneziečių kandidatas, kurio visas vardas yra Mikhailas Gorbachevas Domas (Michailas Gorbačiovas Domas), siekia vietos parlamente. Jis yra tarp daugiau nei 245 tūkst. kandidatų, balandžio 17 dieną dalyvausiančių didžiausiuose per visą istoriją šios Pietryčių Azijos valstybės rinkimuose.

M. G. Domas, buvęs aplinkosaugos srities mokslininkas, gimė 1986-aisiais, kai garsusis jo bendravardis, Nobelio premijos laureatas ėmėsi reformų, galiausiai nulėmusių Sovietų Sąjungos subyrėjimą.

Istorija, kaip indoneziečių „Gorbačiovas“ gavo savo vardą, nėra tokia sukrečianti.

„Mano tėvai buvo įsitikinę, kad susilauks mergaitės, tad kai gimiau aš, supanikavo, nes nebuvo sugalvoję vardo berniukui“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo šis Džakartos gyventojas.

Tad savaitę jis gyveno be vardo, kol galiausiai tėvai laikraštyje pastebėjo vyresniojo Gorbačiovo vardą.

„Mano tėvas pagalvojo, kad tai šaunus vardas, o jis yra įtakingas Sovietų Sąjungos lyderis, tad (tėvai) nutarė: „Duokim savo sūnui tą vardą“, – papasakojo M. G. Domas.

Neįprastas vardas nebuvo lengvas augančiam vaikui ir žmogus iki šiol teikia pirmenybę savo pravardei „Gorba“.

Tačiau vardas padėjo apsispręsti žengti į politiką po jį nuvylusios ir iš esmės nevaisingos gamtosaugos kampanijos, kurioje jis daug metų aktyviai dalyvavo.

„Supratau, kad turiu eiti į politiką, kad būtų įgyvendinta mano (aplinkosaugos) politika“, – sakė jis.

„Šiais laikais, galvoju, vardas dirba mano naudai... Žmonės niekada nepamirš šio vardo, net jei neprisimena mano veido“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS