Irano parlamentas pareiškė nepasitikėjimą darbo ministru | Diena.lt

IRANO PARLAMENTAS PAREIŠKĖ NEPASITIKĖJIMĄ DARBO MINISTRU

  • 0

Irano parlamentas trečiadienį pareiškė nepasitikėjimą darbo ministru Ali Rabiei (Ali Rabiu), šalyje jau keletą mėnesių tvyrant pasipiktinimui dėl vyriausybės atsako į ekonominę krizę, kurią dar labiau pagilino Vašingtono grąžintos sankcijos.

Už apkaltą ministrui balsavo 129 įstatymų leidėjai, jai nepritarė 111. Dabar prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis) turės per tris mėnesius surasti kitą kandidatą.

Pastarosiomis savaitėmis spaudimas prezidentui didėjo – kritikai reikalauja, kad jis pertvarkytų savo komandą, atsakingą už ekonomikos reikalus.

Jungtinėms Valstijoms pasitraukus iš istorinio 2015-aisiais pasirašyto susitarimo dėl Irano branduolinės programos, Vašingtonas antradienį grąžino Teheranui dalį vienašališkų sankcijų.

Vis dėlto ši Vidurio Rytų valstybė jau anksčiau buvo atsidūrusi keblioje padėtyje dėl nedarbo ir mažų investicijų. Atrodo, kad vyriausybė šių problemų išspręsti neįstengia.

62 metų A. Rabiei yra ilgalaikis H. Rouhani šalininkas, 1997–2005 metais ėjęs ekonomikos patarėjo pareigas reformas vykdžiusio buvusio prezidento Mohammado Khatami (Mohamado Chatamio) kabinete.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS