Irano prezidentas pirmąkart lankysis Irake | Diena.lt

IRANO PREZIDENTAS PIRMĄKART LANKYSIS IRAKE

  • 0

Irake ateinančią savaitę pirmąkart lankysis Irano prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis), kuriam nuolat didina spaudimą jo šalies griežtosios linijos šalininkai, dėl Vašingtono pasitraukimo žlungant daugiašaliui susitarimui dėl Teherano branduolinės programos.

Per savo kelionę, kurią iraniečių užsienio reikalų ministras pavadino „istorine ir didinga“, H. Rouhani ketina sutvirtinti savo šiitiškos respublikos ir Irako šiitų vadovaujamos vyriausybės ryšius.

Šis vizitas taip pat laikomas Teherano atsaku į gruodį įvykusią JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) iš anksto nepaskelbtą kelionę į Iraką. Tąsyk amerikiečių lyderis pareiškė, kad Irake dislokuotoms JAV pajėgoms pavesta stebėti padėtį Irane.

Irano diplomatijos vadovas Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas) sekmadienį lankėsi Bagdade, kur padėjo ruoštis H. Rouhani vizitui, prasidėsiančiam pirmadienį.

M. J. Zarifas pareiškė valstybinei naujienų agentūrai IRNA, kad šis vizitas suteiks galimybę abiems kaimynėms pasiekti „rimtų susitarimų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS