Ispanija ir Marokas tarėsi dėl migrantų srauto mažinimo | Diena.lt

ISPANIJA IR MAROKAS TARĖSI DĖL MIGRANTŲ SRAUTO MAŽINIMO

Ispanijos ir Maroko atstovai sudarė susitarimą, kuris ateityje padės sumažinti į Ispaniją atvykstančių nelegalių migrantų skaičių. Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis „El Pais“.

Leidinio žiniomis, Ispanijos gelbėjimo ir saugumo jūrose tarnyba galės gabenti dalį nelegalų į Maroko uostus. Iki šiol Gibraltaro sąsiauryje arba Alborano jūroje aptikti migrantai buvo plukdomi į Ispanijos uostus, net jei Maroko pakrantė buvo arčiau. Šia iniciatyva Ispanijos vyriausybė siekia sumažinti šaliai tenkančią migracijos naštą.

Kaip pranešama, priemonė gali būti taikoma nelegaliems migrantams, aptiktiems per operacijas, kurių metu Ispanijos pareigūnai padeda Maroko pakrančių apsaugos darbuotojams jų atsakomybės zonoje.

2015 metais suaktyvėjus konfliktams kai kuriose Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalyse, smarkiai padaugėjo migrantų, siekiančių patekti į Europą per valstybes, esančias Viduržemio jūros pakrantėje. Pagrindinis jų maršrutas eina per Libiją, kur politinė padėtis yra labai nestabili.

JT duomenimis, nuo šių metų pradžios į Europą per Viduržemio jūrą atvyko beveik 5 tūkstančiai žmonių. Apie 60 procentų jų keliavo į Ispaniją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS