Ispanijos Aukščiausiasis Teismas paliepė Madridui priimti daugiau pabėgėlių | Diena.lt

ISPANIJOS AUKŠČIAUSIASIS TEISMAS PALIEPĖ MADRIDUI PRIIMTI DAUGIAU PABĖGĖLIŲ

  • 2

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas paliepė Madridui priimti daugiau pabėgėlių, padaręs išvadą, kad vyriausybė nesilaikė Europos Sąjungai duoto pažado priimti mažiausiai 16 tūkst. prieglobsčio ieškotojų iš Italijos ir Graikijos, sakoma trečiadienį paskelbtame pranešime.

„Praėjus daugiau kaip šešiems mėnesiams po galutinio termino (Ispanijos) prieglobsčio suteikimo biuro ataskaitoje pripažįstama, kad dabartiniai pasiekimai vykdant savo galutinius įsipareigojimus – mažiau kaip 13 procentų“, – sakoma liepos 9-ąją datuotame pranešime.

Dėl to Ispanija privalo „tęsti procedūrą“ ir priimti daugiau pabėgėlių, pridūrė teismas. Vis dėlto jis vyriausybei nepaskyrė jokių sankcijų.

2015 metų rugsėjį, per Europos migrantų krizės piką, Europos Sąjungos narės susitarė per dvejus metus perskirstyti 160 tūkst. prieglobsčio ieškotojų, atvykusių į Italiją ir Graikiją, kad būtų sumažinta šioms šalims tenkanti našta.

Ispanija pasižadėjo priimti mažiausiai 160 tūkst. migrantų.

Kaip ir Madridas, daugelis kitų valstybių savo įsipareigojimus vykdė tik iš dalies, o kai kurios atvykėlius apskritai atsisakė priimti. Daug migrantų iš Italijos ir Graikijos išvyko savo noru, nelaukdami, kol bus perkelti.

Nuo tada vis daugiau per Viduržemio jūrą plūstančių migrantų keliaudavo į Ispaniją, o ne Italiją arba Graikiją.

Kaip rodo Tarptautinės migracijos organizacijos duomenys, šiemet į Ispaniją atvyko jau 15 426 žmonės – daugiau negu į Graikiją. Dabartinės tendencijos rodo, kad neilgai trukus atvykstančiųjų į Ispaniją ir Italiją skaičius susilygins.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

na,tai ir te isikuria tie juodi migrantai Ispanijos provincijoje Katalonijoje---tures savo problema , nereikes ieshkoti preteksto atsiriboti nuo visuotinos Ispanijos,

idomu

kiek ju jau priemem mes, kazkaip apie tai visai nustojo rasyt. Ar nieks neatvyksta ar atvirksciai, atvyko daugiau nei planuota?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS