Ispanijos teismas nurodė teisti buvusį TVF vadovą dėl sukčiavimo | Diena.lt

ISPANIJOS TEISMAS NURODĖ TEISTI BUVUSĮ TVF VADOVĄ DĖL SUKČIAVIMO

  • 0

Ispanijos teismas penktadienį nurodė teisti buvusi Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovą Rodrigo Rato (Rodrigą Ratą) dėl sukčiavimo, susijusio su jo tuomet vadovauto banko „Bankia“ akcijų išplatinimu 2011 metais. Vėliau banką teko gelbėti valstybei.

R. Rato – buvęs Ispanijos ūkio ministras – yra kaltinamas sufalsifikavęs informaciją apie „Bankia“ finansinę padėtį, kad paskatintų investuotojus pirkto banko akcijų. Jis bus teisiamas kartu su dar daugiau nei 30 buvusių „Bankia“ vadovų dėl sukčiavimo ir duomenų klastojimo 2010-2011 metais, nusprendė Ispanijos Aukščiausiasis Teismas.

Banką „Bankią“ Ispanijai teko gelbėti 2012 metais, praėjus metams po jo akcijų išplatinimo: dešimtys tūkstančių smulkių investuotojų, kurie savo indėlius investavo į akcijas, prarado pinigus.

Šio banko problemos vos nepaskandino viso Ispanijos finansų sektoriaus, kurį tais pačiais metais teko gelbėti iš tarptautinių kreditorių pasiskolinant 41 mlrd. eurų.

Pernai Aukščiausiais Teismas konstatavo, kad „rimti informacijos neatitikimai“ suklaidino „Bankia“ investuotojus.

Valstybės prokuroras siekia, kad 68 metų R. Rato būtų nuteistas kalėti penkerius metus. jis mano, kad būdamas pagrindiniu „Bankia“ vadovu, R. Rato „turėjo puikiai suvokti „Bankia“ projekto nesuderinamumą ir jos finansinį silpnumą“, tačiau vis tiek leido išplatinti banko akcijų.

R. Rato jam mestus kaltinimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS