Išpuolį prieš Th. May planavęs islamistas nuteistas kalėti iki gyvos galvos | Diena.lt

IŠPUOLĮ PRIEŠ TH. MAY PLANAVĘS ISLAMISTAS NUTEISTAS KALĖTI IKI GYVOS GALVOS

  • 4

Didžiosios Britanijos teismas penktadienį skyrė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę islamistui, planavusiam įvykdyti mirtininko ataką prieš šalies premjerę Theresą May (Terezą Mei), pranešė visuomeninis transliuotojas BBC.

Londono šiauriniame rajone gyvenęs 21 metų Naa'imuras Zakariyah Rahmanas (Naaimūras Zakarija Rahmnanas) praeitą mėnesį buvo nuteistas už ruošimąsi įvykdyti teroro aktų.

Teismas padarė išvadą, kad N. Z. Rahmanas planavo susprogdinti bombą prie premjerės rezidencijos Dauningo gatvėje ir nužudyti Th. May peiliu arba šaunamuoju ginklu, nurodė BBC.

Penktadienį Londono centrinis baudžiamasis teismas (Old Bailey) skyrė N. Z. Rahmanui įkalinimą iki gyvos galvos be teisės būti paleistam pirma laiko artimiausius 30 metų.

Nuosprendį paskelbęs teisėjas Charlesas Haddonas-Cave'as (Čarlzas Hadonas-Keivas) sakė, kad „nusikaltėlis būtų įvykdęs ataką“, jeigu teisėsauga nebūtų jo suėmusi.

N. Z. Rahmanas buvo suimtas anksčiau šiais metais per specialiąją operaciją, kuriame dalyvavo Londono policija, Britanijos kontržvalgybos agentūra MI5 ir JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nu taip

Britanija neįleidžia islamo tai ir reik sprogdinti kad susiprastu:D)

akis

uz aki juk britai tai is prigimties kolonizatoriai dargi Folklendo salas Tecer isakymu ateme prievarta is salies kurios sudety jos buvo tai pan. kaip rusai okupavo Karaliauciu Sachalina Donbasa ar Kryma jie lygiaverciai partneriai i grobiku vaidmeni neatmetant jav kuri lyderiauja ir neduok Dieve jei Kinai isikis nes jie iki siol europos nepuole kaip Napaleonas su Hitleriu o jie neprognozuojami tai visko gali buti.......

Jooooo....

uz pasikesinima --iki gyvos galvos y cype.....O uz zmogaus papjovima [25 smugiai] ir dar 5 zmoniu subadyma -- pusantru metu kalejimo....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS